תפוחי אדמה קריספיים בתנור

אני לא אוכלת בשר בחו”ל מטעמי כשרות והעניין מצריך אותי למצוא מנות יצירתיות וטעימות שיחליפו את הבשר.
לרוב זה נגמר במנות צמחוניות/טבעוניות /דגים וצ’יפס המון צ’יפס!
אחת הגרסאות היותר שכיחה באירופה היא צ’יפס עם גבינה בולגרית מעל ותקשיבו זה ריקוד לחיך.. אחד השילובים היותר טעימים.
בכל פעם שאני חוזרת מחופשה בח”ול אני מכינה לילדים.
החלטתי לנסות לאפות את תפוחי האדמה במקום לטגן והתוצאה לא פחות ממטריפה.
ומה השוס? יותר קל מקל להכנה. זהו, הייתי חייבת לשתף אתכם.

המרכיבים:
15 יח׳ תפוחי אדמה גורמה הדוד משה

לבישול:
מים לכיסוי מלא
כפית שטוחה מלח

לאפייה:
1/3 כוס שמן זית
כפית שטוחה מלח אטלנטי

להגשה:
גבינה בולגרת קשה מגוררת דק

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות
מניחים בסיר וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומוסיפים כפית שטוחה מלח.

מבשלים 10 דק׳ מרגע הרתיחה.
מחממים תנור ל 210 מעלות טורבו.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית.
מזליפים שמן זית ומפזרים מלח אטלנטי.

מערבבים קלות ומכניסים לתנור.
אופים עד הזהבה עמוקה. (כ 45 דק׳)

מקשטים בגבינה בולגרית מגוררת ובתאבון

כתיבת תגובה