המרכיבים:
4-5 תפוחי אדמה בקליפתם שטופים היטב.
מלח גס לפיזור
למלית:
שמנת חמוצה
30 גרם חמאה
כף גדושה גבינת שמנת(אני שמתי עם זיתים)
150 גרם גבינה קשה מגורדת, מה שאתם אוהבים.
תבלינים:
מלח, פלפל, רבע כפית שום גבישי
לקישוט:
בצל ירוק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות. מפזרים מלח גס בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים מעל את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור לשעה או עד ריכוך מלא. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו), מצננים מעט! חורצים כל תפוח אדמה לאורכו ובעזרת כפית מרוקנים אותו ומעבירים את התוכן לקערה. ממשיכים כך עם השאר.
מוסיפים למחית תפוחי האדמה את הגבינות החמאה והתבלינים ומערבבים היטב. ממלאים את תפוחי האדמה במלית, מפזרים עוד קצת גבנ״צ ומכניסים לתנור עד הזהבה. מפזרים בצל ירוק וטורפים בתאבון!