תפוח אדמה מוקרם עם פטריות

מנה קלאסית למוצ״ש ובכלל לארוחת ערב. הילדים אוהבים המבוגרים מחסלים בקיצור חגיגה בצבעים🤩
הכנתי את המנה הזו כמה וכמה פעמים באינסטגרם שלי והגיע הזמן לתת לה מקום באתר. טעים קל ופשוט להכנה.

המרכיבים:
7-8 תפוחי אדמה בינוניים
1-2 סלסלות פטריות (אצלי אוהבים הרבה אז שמה שתיים)
בצל בינוני פרוס לרצועות.
מיכל שמנת מתוקה 32-38% אחוז
כפית מלח
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל לבן/שחור
3-4 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
150 גרם מוצרלה מגורדת.
מעט בצל ירוק/עירית קצוצים (להגשה)

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך מלא. מקלפים וחותכים לקוביות.
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את החמאה.
מוסיפים בצל פרוס ומטגנים כ 10 דקות.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד צמצום הנוזלים.
מוסיפים תבלינים ואת השמנת המתוקה. מערבבים ומבשלים עד הסמכה קלה.
משמנים תבנית במעט חמאה ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה.
יוצקים את רוטב הפטריות ומוסיפים את המוצרלה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
עוטפים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומניום. מכניסים לתנור לחצי שעה.
מסירים ניירות ואופים עד הזהבה של הגבינה.

Leave a comment