מוכנים לדבר הגדול והמלבני הבא?! האמת שקצת נתקעתי עם השם וזה מה שעלה לי לראש אז תזרמו סבבה?!
הבצק הוא של הסמבוסק שלי ,המראה של בורקס והציפוי של בייגל.. מפה לשם יצא מאפה מטורף מבלי שהתכוונתי וזה מה שקורה כשמשעמם לי ביום יצירתי.. אתם הולכים להתמכר יופי!!
המרכיבים:
500 גרם קמח לחם/לבן
כף מחוקה שמרים
2 כפות סוכר
200 מל חלב חמים (כוס)
100 מל מים (1/2 כוס)
חצי כף מלח
3 כפות שמן
לפתיחה:
50 גרם חמאה מומסת
למלית:
500 גרם מוצרלה מגורדת
250 בולגרית רכה מגורדת
לציפוי:
2 כפות סילאן מהולות ב 3/4 כוס מים
2 כוסות שומשום לבן/חום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. לשים במהירות בינונית כ 2 דקות. מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר. יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים שעה.
יוצרים כדורים במשקל 100 גרם כ׳א (9 יח) מכסים ומתפיחים 20 דקות נוספות.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
פותחים כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. מניחים מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית. סוגרים לצורת אגרול כמו בסרטון. אחרי שמסיימים את כולם מועכים מעט אל המאפים וטובלים בסילאן ולאחר מכן בשומשום. אופים עד הזהבה עמוקה. בתאבון
סרטון הכנה מחכה לכם בקישור:
https://www.instagram.com/reel/CP8fQcuHQ74/?utm_source=ig_web_copy_link
4 תגובה
אורטל
היי ענת ותודה על מתכונים נהדרים,
רציתי לשאול לגבי הקפאה של הסמבוסק מלבן-
אני מכינה כמות ומעוניינת להקפיא,
האם ניתן להקפיא לפני האפייה? ואם כן איך לעשות את זה נכון כולל שלבי התפחה.
תודה מראש,
אורטל
ענת אלישע
להקפיא מיד לאחר הטבילה בשומשום, לפני ההתפחה האחרונה. וכמובן להתפיח לאחר ההפשרה ואז לאפות כרגיל
הודיה
היי ענת, תודה על מתכונים נהדרים!
האם אפשר לאפות את זה בטאבון? אם כן, על כמה מעלות?
תודה רבה
ענת אלישע
אפשרי בהחלט אם כי על חום יחסית נמוך של 200 מעלות