מלוואח

מי לא אוהב מלוואח?? לא נראה לי שקיים מישהו כזה.. תכינו אותו בבית ותבינו את ההבדל מהקנוי!!
אני מנסה לברוח מהבצקים, באמת שכן אבל הם רודפים אחריי! הנה המתכון

המרכיבים:
1 קג קמח לחם/לבן
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
3 כפות דבש
1 כף סוכר
כף מלח
550 מל מים חמימים

לפתיחת המלוואח:
250 גר׳ חמאה מומסת/מרגרינה

לשימון הכדורים:
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים ולשים במשך 10 דקות.
יוצרים כדור ומכסים ל 15 דק מנוחה.
יוצרים כדורים במשקל 110-120 גרם
ומניחים במגש. מזלפים את השמן מעל הכדורים ומכסים בניילון נצמד. שמים למנוחה מינימום 3 שעות (מומלץ לילה במקרר)
ממיסים את החמאה/מרגרינה.
פותחים כל כדור לעלה דק מאוד.
מקפלים שליש עליון לאמצע ושליש תחתון לאמצע. מגלגלים לנחש ויוצרים כדור. מעבירים לתבנית וממשיכים עם השאר. מכניסים למקרר ל1/2 שעה (מכסים שוב)


מקמחים משטח עבודה ופותחים את השבלולים לצורת מלוואח. מנערים היטב את שאריות הקמח!!מטגנים עם מעט שמן במחבת עם מכסה סגור על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה.

סרטון הכנה מחכה לכם בקישור:

https://www.instagram.com/reel/CPYYOOKHZKU/?utm_source=ig_web_copy_link

6 תגובה

  • ל
    Posted 7 בנובמבר 2021 20:30 0Likes

    רק רוצה להגיד שהכנתי היום ויצא מדהים!!! הטעם של המלוואח היה מושלם והצורת קיפול שהסברת היה מושלם, זה יצר מלא שכבות, פשוט מושלם.

  • אסתי
    Posted 17 בדצמבר 2021 17:44 0Likes

    הי נראה ממש טוב
    אפשר להקפיא במידה ולא משתמשים בהכל? באיזה שלב?
    תודה רבה

    • ענת אלישע
      Posted 24 בדצמבר 2021 11:20 0Likes

      אפשרי בהחלט וניתן להקפיא לאחר הרידוד הסופי, רק להניח ניילון בין אחד לשני

  • אברהם סיני
    Posted 1 בינואר 2024 14:45 0Likes

    היי
    ישר כח על המתכונים
    האם ניתן לעשות במקום מקמח מלא
    ותודה.

כתיבת תגובה