ביום שישי האחרון תכננתי להכין מפרום. רוני שלי ביקשה שאכין את המפרום האפוי שלי במקום המטוגן וברור שאין לי בעיה עם זה נהפוכו, יותר קל להכנה ולא נופל בטעמים מהמפרום המטוגן.
נכון שאוכל מטוגן נתפס כאוכל יותר טעים אבל לא חובה לטגן בכדי לקבל טעמים עמוקים ומיוחדים. תשקיעו ברוטב ובמרכיבים וקיבלתם גן עדן בחצי מכמות הקלוריות.. את המפרום הזה הכנתי לפני כ 3.5 שנים עוד בתקופת הקורונה אם אינני טועה וזה היה להיט מטורף! הגיע הזמן לערוך את המתכון ולהכין לו סרטון הכנה משלו.
המרכיבים לתבנית בקוטר 28-30 סמ:
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
500 גרם בקר טחון
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
גבעול סלרי קצוץ (כולל העלים)
גזר בינוני קלוף ומגורד דק
בצל בינוני קצוץ
תפו׳א קטן מגורד דק/טחון
2 כפות פירורי לחם
חצי כפית פפריקה מתוקה,
רבע כפית כורכום,
חצי כפית בהרט/תבלין למפרום
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כפית שטוחה מלח (לפי טעם אישי)
לרוטב:
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיניי שום פרוסים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
4-5 עגבניות קלופות ומגורדות/מרוסקות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
6-7 כפות שמן זית איכותי
כף שטוחה פפריקה מתוקה,
כפית בהרט/תבלין למפרום,
1/2 כפית כורכום.
כפית מחוקה פלפל שחור/לבן
מלח לפי טעם אישי
אופן ההכנה:
בקערה מניחים את מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
חותכים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי 1-1.5 סמ
לוקחים מעט בשר ויוצרים קציצות שטוחות. מניחים כל קציצה על פרוסת תפוח אדמה. מכינים כך את כל השאר.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל.
מטגנים כ 3 דקות ומוסיפים את הסלרי והשום. מטגנים עוד כ 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את כל התבלינים, רסק העגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים כ 2.5 כוסות מים. מבשלים כרבע שעה על להבה נמוכה.
יוצקים חצי מכמות הרוטב לקערה ומניחים בצד.
מסדרים את תפוחי האדמה עם הקציצה בצורת ספירלה.
יוצקים את הרוטב ששמנו בצד מעל תפוחי האדמה.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע ומדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים, במידה וחסר מוסיפים חצי כוס.
ממליצה להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לרבע שעה נוספת אבל זה לא חובה.
מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
10 תגובה
שרה
היי ענת היקרה האם אני יכולה לאפות בתבנית פיירקס ארוכה
ענת אלישע
בהחלט כן
לימור
היי ענת
שמתי בתנור לשעה ורבע 200 מעלות מצב סטטי (עליון תחתון), ותפוא עדיין קשים…
לשים צלייה טורבו שיבשל אותם?
תודה רבה
מיכל
היי ענת
יש לך טיפ לעבד בצל במעבד מזון (משתמשת בwiz n mix) בלי שקציצות וקבקבים יצאו רכים מדי עם מלא נוזלים? העיניים שלי רגישות ואני תמיד צריכה לקחת כמה הפסקות בזמן שקוצצת הרבה בצלים. לקצוץ במעבד מזון חוסך לי מלא זמן ודמעות אבל הבשר תמיד יוצא שונה. תודה רבה!
ענת אלישע
הי יקירה דווקא הנוזלים הם אלה שסופגים את פירוי הלחם ומרככים את הקציצה ולכן לא הייתי מוותרת
אתהאל
היי ענת, האם ניתן לעשות עם חציל במקום תפו”א?
ענת אלישע
בהחלט
ענת אלישע
קודם לאפות את החציל עם ספריי שמן אחרת הוא לא יחזיק
הדס
היי ענת, נראה מדהים!
יש דרך להכין את המתכון הזה בתנור בלבד?
אין לי אפשרות לעשות על הגז
תודה!
ענת אלישע
אפשרי, פשוט להכין כרוטב קר ולהכניס לתנור