אל תלחצו על הדגלון ואל ותשמרו את הפוסט הטעים הזה, אין צורך, הוא רק קל וטעים בטירוף.
זוכרים שהבטחתי שאשתף אתכם ברעיונות שנתתם לי לארוחות קלילות? אז גם המנה הזאת היא אחת מהם.. הרבה זמן שלא הכנתי אותה, תודה על התזכורת. תתכוננו להתמכר כי המנה הזאת הולכת לככב אצלכם הקיץ הזה. סלט חריף וטחינה ואתם מסודרים.
המרכיבים:
750-800 גרם בשר בקר טחון
2 כוסות אורז בסמטי/יסמין/עגול שטוף ומסונן
1 בצל סגול גדול קצוץ
2 גזרים גדולים מגורדים גס
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
תבלינים:
רבע כפית הל טחון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון/פלפל שחור, חצי כפית קינמון, חצי כפית בהרט, חצי כפית פלפל שאטה גרוס/צ׳ילי גרוס, כפית גדושה רסק עגבניות, מלח
רבע כוס שמן תירס/כל שמן אחר
2 כפות צנוברים קלויים
4 כוסות מים רותחים.
בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים פטרוזיליה וגזר ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים בשר טחון, מטגנים ומפוררים בעזרת מזלג עד שהבשר משנה צבע לאפור. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות על חהבה גבוהה. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומכסים. מנמיכים להבה לגמרי ומבשלים כ 20 דקות. מכבים את האש מחכים עוד כ 10 דקות ובתאבון
2 Comments
ורד
האם אפשר להכין עם שום במקום בצל ופטרוזיליה? לצערי הרבה הבן שלי לא נוגע באוכל עם בצל… וזה נראה כל כך טוב
ענת אלישע
בטח אין בעיה