סופריטו אסאדו

את המתכון הזה העליתי לאינסטגרם שלי עוד בתחילת דרכי.. אתם כבר מכירים אותי, שגר ושכח היא אחת הדרכים שאני הכי אבל הכי אוהבת לבשל!! אמנם מדובר בשני תבלינים בסה׳כ אבל כשתכינו תבינו, עולם שלם של טעמים שנוצרים אך ורק בבישול איטי ממושך וטבעי.
את המתכון הזה תוכלו להגיש בארוחת החג או בשישי.
שימו לב שאין נוזלים במתכון, אל תוסיפו כי אין צורך! תצטרכו לסמוך עליי בעניין.
שימו לב להערה בסוף המתכון.

המרכיבים:
1.5 קג אסאדו חתוך לקוביות גדולות
6 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
6-7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 2 סמ
8-10 שיניי שום קלופות
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח ים אטלנטי
כ 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר/תבנית המיועדים לתנור ומניחים את נתחי האסאדו.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. צורבים היטב מכל הכיוונים עד הזהבה עמוקה.

מעבירים את הבשר לצלחת ומוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה.
צורבים גם אותם משני הצדדים. מוסיפים את רבעי הבצל ושיניי השום ומתבלים במלח ופלפל שחור.

מחזירים את נתחי הבשר עם הנוזלים שהצטברו בצלחת.
מכסים היטב בנייר אפייה רטוב וסחוט ומעל שתי שכבות של רדיד אלומניום.
(דואגים לאטום היטב) מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ל 4-5 שעות.
לא לדאוג לגבי הנוזלים, הבצלים והבשר יגירו נוזלים נוספים במהלך הבישול..


הערות:
מניחים את התבנית במסילה האמצעית של התנור, חום סטטי (עליון תחתון)

30 Comments

  • חנית
    Posted 2 בספטמבר 2022 3:17 0Likes

    הי! האם אוכל לעשות את המתכון עם בשר צלעות והאם זה אותו זמן אפייה?

    • ענת אלישע
      Posted 3 בספטמבר 2022 18:53 0Likes

      אפשרי בהחלט ובערך אותו הזמן, פשוט לבדוק אם הבשר יתרכך

  • שיר
    Posted 10 בספטמבר 2022 20:54 0Likes

    האם אפשר לעשות עם כתף צלי?

    • ענת אלישע
      Posted 18 באוקטובר 2022 13:25 0Likes

      אפשר

      • יובל
        Posted 21 במרץ 2023 20:28 0Likes

        היי ענת ,
        האם אפשר להכין הכל יום לפני ( את הטיגונים ) לשמור במקרר ולמחרת להכניס ישר לתנור ?

  • אדוה
    Posted 10 בספטמבר 2022 22:23 0Likes

    אפשר בתבנית או חייבים סיר ?

    • ענת אלישע
      Posted 18 באוקטובר 2022 13:25 0Likes

      אפשר בתבנית

    • הילה
      Posted 10 בפברואר 2023 13:21 0Likes

      הייי
      בטטה תתאים פה גם? או שהיא תימס מדי?
      תודה (:

  • לימור
    Posted 10 בספטמבר 2022 23:41 0Likes

    שבוע טוב🌺 אוהבת את המתכונים שאת מעלה באינסטגרם. לאיזו כמות אנשים מספיקה המנה?

  • טניה
    Posted 22 בספטמבר 2022 19:36 0Likes

    האם אסאדו עם עצם או בלי?

  • חיים
    Posted 24 בספטמבר 2022 8:50 0Likes

    הכנתי לארוחת השישי.
    כולם כל כך אהבו, שפשוט לא נגעו בשום דבר אחר!
    תודה רבה לך😊

    • אוסי
      Posted 23 בדצמבר 2022 11:42 0Likes

      במידה ומכינה ברוסטר אז יש מכסה
      עדיין לשים נייר אפיה רטוב ונייר כסף ומעל מכסה ?

  • שני
    Posted 24 בספטמבר 2022 23:29 0Likes

    היי ענת
    תודה על המתכון! נראה מושלם!
    האם לדעתך אוכל להכין עם בשר אונטריב?
    שנה טובה ❤️

  • חן
    Posted 29 בספטמבר 2022 11:35 0Likes

    היי ענת! האם יתאים להוסיף פה גם תפוח אדמה ירושלמי?
    אין עוד תבלינים חוץ ממלח ופלפל?
    אפשר להוסיף עצמות מח?
    תודה אין על המתכונים שלך!!! (:

    • ענת אלישע
      Posted 18 באוקטובר 2022 13:24 0Likes

      אין עוד תבלינים וכן אפשרי להוסיף את מה שציינת

  • מירב
    Posted 9 באוקטובר 2022 11:10 0Likes

    אפשר עלאש נמוכה על הגז שעה עד שהתנור התפנה?

  • דור
    Posted 12 באוקטובר 2022 12:27 0Likes

    אפשר להכין יום לפני הארוחה ולחמם על הגז ביום הארוחה?

  • צופית
    Posted 21 באוקטובר 2022 9:26 0Likes

    נשמע מעולה..
    שאלה… אמרת לשים נייר אפייה רטוב וסחוט ומעל נייר אלומניום… איך אפשר לסחוט נייר אפייה הרי הוא לא סופג מים אלא אם הכוונה היא לנייר סופג..???

    • ענת אלישע
      Posted 8 בנובמבר 2022 19:22 0Likes

      תנסי ותביני, להרטיב ממש את הנייר ואז לסחוט בעדינות

  • אוסי
    Posted 23 בדצמבר 2022 11:55 0Likes

    בשר אוסובוקו גם הולך? לעשות הכל אותו דבר כן?

    • ענת אלישע
      Posted 2 בינואר 2023 14:00 0Likes

      אפשרי בהחלט וכן אותו אופן הכנה

      • יובל
        Posted 21 במרץ 2023 20:31 0Likes

        היי ענת ,
        האם אפשר לעשות את כל ההכנות יום לפני ( את הטיגונים ) לשמור במקרר ולמחרת להכניס ישר לתנור ?

Leave a comment