אין כיפור וסוכות בלי מגולגלות!! המתכון ממזמןןןן בפיד שלי ויש גם סרטון הכנה שתיכף אשתף אותו בסטורי. הבצק קל ופשוט להכנה, הן טעימות ונימוחות ובקיצור אין כאלה. מתכון מנצח שהולך איתי שנים. כל מי שהכין התמכר!! שימו לב לטיפ בסוף המתכון
מצרכים:
850 גרם קמח עוגיות/לבן
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
200 גרם מזולה/נטורינה/חמאה רכה אבל לא מומסת!!
180 מל שמן צמחי (כוס)
200 מל מיץ תפוזים (כוס)
למילוי:
חבילת תמרים בוואקום, כפית קינמון, רבע כפית הל, 2 כפות שמן 1/2 כוס מים.
100 גרם פיסטוקים גרוסים
אפשרי: ממרח תמרים, ממרח פרג, שוקולד ותוספות לבחירה מעל הממרחים. אגוזים קצוצים, קינמון, קוקוס וכו׳
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ולשים במשך 5 דקות. הבצק שמתקבל רך ונעים ולא דביק! יוצרים כדור, מכסים ומכניסים למקרר ל 20 דקות.
מניחים את חומרי המלית (למעט הפיסטוקים) בסיר קטן ומערבבים עד איחוד. מצננים.
מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים.
מקמחים מעט! את משטח העבודה ומרדדים כדור לעלה דק. מיישרים את הקצוות בעזרת גלגלת פיצה. מורחים ממרח תמרים שהכנו, מפזרים שכבה נדיבה של פיסטוקים גרוסים ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. ממשיכים כך עם שאר הכדורים, כל רולדה במילוי שבא לכם.
בעזרת סכין יוצרים סימונים ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. אופים כחצי שעה או עד הזהבה קלה!!!!!!
מצננים, חותכים את הסימונים בעזרת סכין חדה , מפזרים המוןןן אבקת סוכר ובתאבון!!!
הערות למתכון:
מומלץ להכניס את הרולדות למקפיא לרבע שעה ואז לסמן ולאפות. מתקבלות מגולגלות פריכות במיוחד.
סרטון הכנה מחכה לכם למטה:
12 Comments
עדי
היי ענת תודה רבה על המתכונים המדהימים. אפשר במקום החמאה מחמאה? ולא נטורינה או מזולה? תודה.
ענת אלישע
כן יקירה אפשר
אביגיל לוינסון
היי ענת .
מה קורה אם אין הל ,מה אפשר במקום ?
ענת אלישע
לא חובה הל אפשרי בהחלט לוותר
מןריה
מה זה קמח עוגיות ?
ענת אלישע
נמכר בסופרים וזה קמח טחון דק מאוד אבל זו רק אפשרות, אפשרי בהחלט עם קמח לבן
הילה
היי, אם אין לי תפוזים, אפשר מים ?
ענת אלישע
אפשר מים עם מעט סוכר וכפית מיץ לימון
קרן
עוגיות מצוינות! תודה רבה 🙂
האם אפשר בחצי מהבצק לעשות איתו עוגיות ריבה?
ענת אלישע
בטח אין בעיה
נטע
היי ענת,
קודם כל שתדעי שאני מעריצה את מעשי ידייך! 🙂
ראיתי שיש מתכון דומה של המגולגלות שוקולד המושלמות (שכבר הכנתי) והבצק כאן דומה לבצק שלו, ושם ציינת שכוס המדידה היא אוניברסלית (240 מ”ל כמדומני) ובמתכון הזה כתבת לגבי השמן 180 מ”ל (כוס) ולגבי התפוזים 200 מ”ל (כוס) , האם להתייחס למידות במתכון הזה כפי שנכתבו? או להשתמש בכוס מדידה האוניברסלית שהיא 240 מ”ל?
תודה רבה!!
ענת אלישע
הכי שמחה לשמוע! תשתמשי בכוס מדידה אוניברסלית הכי טוב.