אסאדו ותפוחי אדמה ברוטב סילאן

בשנייה שאני פוגשת נתח בשר הראש מיד מתחיל לעבוד.. על אחת כמה וכמה שמדובר באסאדו! אני מאוד אוהבת את הנתח הזה גם בגלל הטעם העשיר והמרקם שלו אבל בעיקר כי אני חובבת מתכונים של שגר ושכח .. כמעט בכל פעם אני משנה את המרכיבים ומנסה טעמים חדשים וכך היה עם המתכון הזה. המצאתי מרינדה תוך כדי עבודה ומיד עצרתי לרשום בכדי שלא אשכח!! יש לי הפרעת קשב ולמדתי לחיות איתה. כשצריך לעצור אני עוצרת כי אני מודעת למוגבלות שלי, אני עלולה לשכוח מהר מאוד. אז כמובן שאני קודם טועמת ומאשרת לעצמי אם כן או לא, מיד אחר כך מגיעים בני הבית לטעום וכשהם מאשרים אני מעבירה לכם את המתכון. המנה הזאת מאוד קלה ופשוטה להכנה, מרינדה, מקרר ותנור לכמה שעות.. התוצאה לא פחות ממדהימה, ממליצה בחום.

המרכיבים:
2 קג אסאדו (נתח שלם/חתוך)
5 תפוחי אדמה בינוניים חצויים (שטופים עם הקליפה)
2 ראשי שום
טימין (לא חובה)

למרינדה:
חצי כוס סילאן טבעי
2 כפות סירופ מייפל איכותי
2 כפות סויה מתוקה
כף רוטב סויה
כף רכז רימונים
2 כפות מיץ לימון (סחוט טרי)
4 כפות שמן זית
מלח, כפית פלפל שחור גרוס
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב.
מניחים בקערה את נתחי האסאדו , תפוחי האדמה השום והטימין.

מוסיפים את המרינדה על הבשר ותפוחי האדמה ומעסים היטב את נתחי הבשר.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום 3 שעות (עדיפות לילה)

מעבירים את האסאדו ותפוחי האדמה לתבנית עמוקה , מוסיפים חצי כוס מים ומכסים בנייר אפיה רטוב וסחוט ומעליו מניחים רדיד אלומניום.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מכניסים את התבנית וצולים במשך כ 25 דק’. מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות וצולים כ 3.5-4 שעות.
בתום הזמן, מוודאים שהבשר רך ומתפרק מהעצם ומסירים את הניירות.
צולים עוד כרבע שעה או עד הזהבה עמוקה של הנתחים.

22 תגובה

  • יששכר
    Posted 25 בספטמבר 2021 15:14 0Likes

    באיזה פונקציה של התנור משתמשים טורבו?

  • מורן
    Posted 25 בספטמבר 2021 18:48 0Likes

    זה נקרא גם חזה אסאדו? או שחזה לא מתאים?

    • ענת אלישע
      Posted 25 בספטמבר 2021 18:53 0Likes

      עדיף את החלק שיותר קרוב לצלעות, שפונדרה כי הוא יותר שומני ורך אבל אפשרי גם חזה

    • יעל
      Posted 6 בנובמבר 2021 18:07 0Likes

      במה אפשר להשתמש במקום רכז רימונים? או שזה חובה?

      • ענת אלישע
        Posted 16 בנובמבר 2021 9:58 0Likes

        ממליצה להחליף אבל אם אין אז כף סילאן עם כף מיץ לימון

    • יעל
      Posted 6 בנובמבר 2021 18:07 0Likes

      במה אפשר להשתמש במקום רכז רימונים? או שזה חובה?

      • ענת אלישע
        Posted 8 בנובמבר 2021 7:36 0Likes

        מומלץ לא להחליף אותו גם בגלל המרקם וגם בגלל הטעם

  • מירה
    Posted 28 באוקטובר 2021 21:54 0Likes

    היי ענת,
    מה אפשר לשים במקום סויה מתוקה?
    והאם סירופ מייפל רגיל (פשוט) זה גם בסדר?
    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 31 באוקטובר 2021 23:21 0Likes

      במקום סויה מתוקה ניתן להשתמש בסילאן וכן סירופ מייפל רגיל זה בסדר

      • יעל
        Posted 6 בנובמבר 2021 18:06 0Likes

        במה אפשר להשתמש במקום רכז רימונים? או שזה חובה?

        • ענת אלישע
          Posted 16 בנובמבר 2021 9:59 0Likes

          ממליצה לא להחליף אבל אפשרי להמיר בכף סילאן עם כף מיץ לימון

  • לימור
    Posted 9 ביוני 2022 16:43 0Likes

    האם ניתן להוסיף בטטות?

  • גילי
    Posted 17 באוקטובר 2022 23:32 0Likes

    מתכווןמעולה. המים כתובים במרינדה כחצי כוס ואז מוסיפים עוד חצי כוס לפני התנור ? אני עשיתי ויצא מצויין (הוספתי כוס מים סהכ- חצי למרינדה וחצי לפני התנור)

  • אלירן
    Posted 9 בדצמבר 2022 10:00 0Likes

    היי האם אפשר התבשיל מתאים לבישול על הפלטה?

    • ענת אלישע
      Posted 12 בינואר 2023 11:57 0Likes

      פחות מתאים בגלל החום הישיר של הפלטה לסיר הנוזלים יתאדו מהר מדי ומכאן הכל עלול להישרף

  • יובל
    Posted 11 בינואר 2023 23:31 0Likes

    היי ענת,
    האם אפשר להשתמש ופונקציית טורבו בתנור או שעדיף חופ סטטי ?

  • אורית
    Posted 25 בינואר 2023 9:42 0Likes

    הי ענת האם אפשר להשתמש בבשר מס 5 ?

כתיבת תגובה