חמין עריסה זה בעצם חמין חיטה פיקנטי וטעים במיוחד.
להכין חמין זב הדבר הכי קל בעולם רק צריך את התיבול הנכון וכמויות המים.
כילדים זה היה החמין המועדף עלינו אבל על אבא שלי ז”ל פחות. הוא העדיף תמיד את החמין המרוקאי הקלאסי.
אמא שלי ז”ל הייתה מחלקת את החמין בינינו. פעם לנו ופעם לו ולפעמים הייתה מגדילה ראש ומכינה שני סירים.
גדלתי בבית שבכל שבת היה סיר חמין על הפלטה! זה לא שבת בלי חמין! כילדה לא סבלתי את הריח, היום אני מכורה לו.
יש כמה סוגי חמין, בכל פעם אתן לכם מתכון לסיר אחר כך שעד שיגיע החורף תהיו מסודרים.
לעניין המתכון, אני מאוד אוהבת להשתמש בנתחים שהם יותר “שמנים” כמו אסאדו (אין צורך בשומן שלו, הבשר מספיק עסיסי)
יחד עם זאת, ניתן להשתמש בנתחים כמו שריר (מס’ 8) או כתף (מס’ 5) ואפשר גם נתח צלעות (מס’ 2)
ובנוסף אני מאוד אוהבת להכניס “שחקני חיזוק” לסירים שלי. מהם שחקני חיזוק?
בכל פעם אסביר לכם על שחקן חיזוק אחר, לעניין החמין מדובר בעצמות מח.
הם מעשירים את התבשיל בטעמים ובמרקם, אל תוותרו עליהם.
ניתן להשיג עצמות מח בכל קצבייה.
המרכיבים:
1.5קג אסאדו חתוך לקוביות/כל בשר אחר שהוזכר למעלה
300-500 גרם חיטה שטופה היטב ומסוננת
1-2 ראשי שום שלמים
5-6 יח׳ פלפל שאטה
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
ביצים לפי מספר הסועדים
תבלינים:
כף רסק עגבניות
חצי כף כמון
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
רבע כף פלפל שחור
מלח לפי טעם
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
בסיר יציקה או כל סיר אחר שמותאם לתנור, מחממים שמן ומוסיפים את נתחי הבשר ועצמות המח. צורבים היטב מכל מכל הצדדים.
מוסיפים את ראשי השום והתבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את החיטה ומערבבים שוב לאיחוד עם התבלינים והבשר.
מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של כל המרכיבים ועוד 2 ס׳מ.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ 45 דקות.
מכניסים לתנור שחומם ל 100 מעלות ל 12 שעות. ( הוא יהיה מוכן לפני אבל לתוצאה מושלמת זה הזמן)
ניתן לבשל על פלטת שבת, לא לשכוח לכסות את הסיר עם כיסוי המיועד לפלטה.
הערות למתכון:
*לפני ההכנסה לתנור, במידה ונראה שהחיטה ספגה את כל הנוזלים ניתן להוסיף כוס מים רותחים.
*אפשר להכין את הסיר מראש ולהכניס במועד הרצוי.
*ניתן להמיר את החיטה לגריסי פנינה, יוצא מעולה.
24 תגובה
רחל
נראה מעולה, רק אם אני רוצה לשים בתנור משמונה בערב עד למחר ב12 בצהריים מה צריך לשנות? פחות בישול או פחות מעלות בתנור? תודה 🙏🏻
ענת אלישע
לא לשנות כלום, רק להשגיח שלא חסר מים
איילה אביסרור
אלופה מהממת עוקבת מלאאאאאאא ומכינה מכל הטוב והשפע שאת מפרסמת, אין כמוך אחותי שיהיה לך בהצלחה ❤❤❤❤❤❤
ענת אלישע
איזה כיף לשמוע, תודה רבה
סימה גביש
היי ענת,
אני עוקבת הדוקה שלך ומאוד אוהבת את המתכונים שלך. השבת אני עושה את החמין עריסה ורציתי לשאול האם אין צורך בהוספת סילאן? ומה נותן הכף רסק עגבניות?
תודה
סימה
ענת אלישע
הי סימה, אין צורך בהוספת סילאן והרסק הוא חלק מהתיבול, מוסיף לטעם ולמרקם
נעה שקורי
הייי,
אם אחליף את החיטה עם שועית?🤔
נעה שקורי
הייי,
אם אחליף את החיטה עם שועית?🤔
ענת אלישע
אין בעיה רק לא באותו היחס. כוס שעועית מספיק
יעל
היי ענת
רציתי לדעת אם אפשר לשים חצי מהכמות חיטה וחצי גריסי פנינה?
ענת אלישע
כן אפשר
גיא
היי ענת,
תודה רבה על המתכון!
אפשר לשלב בין המתכון הזה למתכון המרוקאי?
אני רוצה לשים גרגירי חומוס עם החמין ולהפריד את החיטה בשקית קוקי ושלא תתערבב עם יתר החמין.
זה יילך טוב?
ענת אלישע
יילך מעולה אין בעיה
נועה
היי ענת באיזה שלב אני מוסיפה את הביצים?
ענת אלישע
לקראת סוף הבישול הראשוני
ענת
ענת תודה רבה ע
ל מתכונים מעולים. לראש השנה בישלתי כמה מתכונים שלך והכל יצא טעים מאוד🙏
מיכל
היי ענת
אם אני רוצה להניח על הפלטה, כמה שעות מראש לפני הארוחה כדאי לשים?
מתכון מהמם!!
ענת אלישע
כן יקירה אין בעיה רק ממליצה לא במרכז הפלטה שם מרוכז רוב החום ולכסות את הסיר עם כיסוי ייעודי לםפלטה
שירי
מתכון עם ניצוצות של טעם💎כולם נהנו, והכל נגמר
תודה על השיתוף
זה מככב כל שבת❤️❤️
Erez
האם לכסות את הסיר עם הכנסתו לתנור?
ענת אלישע
נכון
Erez
תודה ענת. מציע להמיר את הוספת ראשי השום השלמים בשש שיני שום כתושות, משום שאז הדומיננטיות של השום בריח מוגזמת.
עדי
היי ענת..אפשרי בלי בשר?
ענת אלישע
אפשרי בהחלט רק להוסיף עוד שמן וכף אבקת מרק עוף לטעם