אחד המרקים שהכי מבוקשים אצלי בבית זה מרק ירקות. בחורף, פעם בשבוע קבוע וכן גם מדי פעם בקיץ.
נועם שלי אוהבת מרקים במיוחד. אוכל חם היא קוראת להם. ולמען האמת, מה יותר חם ומנחם מצלחת מרק?!
בגדול, מרק ירקות זה המרק שהכי קל להכין , תעקבו אחרי השלבים ותתאהבו.
אני מכינה את המרק הזה לרוב עם חלקי עוף ואפשר גם בלי, מה שבא לכם.
מה שכן חשוב, במידה והחלטתם להכין מרק עם עוף, אל תוותרו על שלב הצריבה של העוף.
התוצאה של הצריבה היא מניעת קצף בזמן הוספת המים וכמובן ציר משובח וטעם מרוכז.
אני רושמת לכם במתכון את הירקות שאני שמה אתם כמובן מוזמנים להוסיף/להוריד לפי טעמכם.
את הירקות אני חותכת לקוביות בכדי לזרז את זמן ההכנה וגם בכדי שכל אחד יאכל את הירקות שהוא אוהב.
אז הגשם הגיע לביקור קצר היום, בואו נעמיד פנים שיש יום חורפי ונכין מרק.
המרכיבים:
6 חלקי עוף נקיים מעור (שוקיים וירכיים)
400 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
2 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים
דלורית בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות.
1 תפו’א קלוף וחתוך לקוביות.
2 גזרים קלופים וחתוכים.
2 גבעולי סלרים (כולל העלים) חתוכים למקטעים.
רבע צרור כוסברה קצוץ.
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ.
חצי כוס אטריות דקיקות למרק
מים רותחים עד כיסוי מלא של הירקות והעוף.
תבלינים:
כפית מחוקה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
מלח לפי טעם אישי.
3-4 כפות שמן
אופן ההכנה:
בסיר עמוק למרק מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 2 דקות.
מוסיפים את חלקי העוף וצורבים היטב משני הצדדים.
מוסיפים את שאר הירקות למעט הכוסברה והפטרוזיליה.
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של הירקות והעוף ועוד 2 ס’מ.
מכסים את הסיר ומנמיכים להבה לבינונית.
מבשלים במשך שעה. מוסיפים את הירק והאטריות, מערבבים ומבשלים עוד רבע שעה.
בתאבון.
6 Comments
גני
היי
את לא מנקה את הקצף שנוצר מהעוף?
ענת אלישע
צריבת העוף נועדה למנוע את הקצף ואז אין מה להוציא
dudu
אפשר במקום עוף להכניס בשר טו עצמות בקר לבישול? אם כן כמה זמן בישול אני צריך?
ענת אלישע
עצמות בקר יכפילו את זמן הבישול. ממליצה לבשל בנפרד ולהוסיף למרק יחד עם הציר
מאיה
שלום ענת,
אפשר לפרק את העוף מהעצמות לאחר הבישול ולהחזיר לסיר?
ענת אלישע
אפילו מומלץ