לחמניות בזיליקום וזיתים ממולאות מוצרלה

את הלחמניות האלה אני נוהגת להכין בשבועות בד”כ.
יש לי תחביב לקחת בצקים בסיסיים ולהוסיף להם כל מיני תוספות.
אני אוהבת לשחק עם הטעמים והמרקמים.
הפעם מילאתי את הלחמניות בגבינת מוצרלה מגורדת בנוסף לעשבי התיבול בבצק.
הלחמניות האלה כל כך טעימות וקלות להכנה. ממליצה בחום להכפיל כמויות!
ניתן להקפיא אותן לפני ההכנה, לפני ההתפחה האחרונה. לעטוף בניילון נצמד כל לחמנייה ולהקפיא.
אני מאוד אוהבת את עניין ההקפאה. יש לחמניות זמינות תמיד במקפיא.
ממליצה להוציא את הלחמניות מהמקפיא בלילה, להניח על תבנית ולהכניס למקרר להפשרה מלאה ומבוקרת.
בבוקר להתפיח עד הכפלת נפח, הברשת ביצה ולתנור.
אופציה נוספת, להקפיא לאחר האפייה. לעטוף בניילון נצמד להקפיא. חימום קל והלחמנייה טעימה כאילו יצאה הרגע מהתנור.
הערה: לא חובה למלא בגבינה אפשר להנות מהלחמניות כמו שהן רק זהירות זה ממכר

המרכיבים ל 12 יח’:
600 גרם קמח לחם/קמח לבן/כוסמין לבן
כף דבש/סוכר
240 מל חלב
10 גרם שמרים יבשים (כף שטוחה)
40 גרם חמאה חתוכה לקוביות (טמפ’ החדר)
ביצה L
כפית וחצי מלח
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים.
חצי כוס זיתים קצוצים (מומלץ קלמטה) + כף סולת
למילוי:
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
להברשה:
ביצה טרופה


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
בקערת המיקסר מניחים חלב, דבש ושמרים. מערבבים ומניחים בצד ל 5 דקות.
מוסיפים את הקמח, החמאה, הביצה והמלח. לשים במהירות נמוכה כ 6 דקות.
מערבבים את הזיתים עם הסולת.

מוסיפים את הסולת לזיתים בכדי שתספח את הנוזלים שבזיתים.

מוסיפים את הזיתים והסולת ואת הבזיליקום ולשים עוד כ 2 דקות.
מורידים את הבצק מהקערה ויוצרים כדור. מעבירים לקערה משומנת.
משמנים גם את הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה (בחורף יותר)
מורידים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל 12 חלקים במשקל 91 גרם כ’א.
מכסים ומתפיחים כ 15 דקות.
בעזרת הידיים משטחים כל כדור לצורת פיתה.

מניחים גבינה ומהדקים היטב. מגלגלים לצורת לחמנייה מוארכת.
ממשיכים כך עם כל השאר..

מניחים בתבנית ומכסים במגבת נקייה. מתפיחים כ 30 דקות.

כל סכין חדה תתאים לחריצה.

מברישים את הלחמניות בביצה ובעזרת סכין חורצים בצורה אלכסונית.

אופים עד הזהבה עמוקה (כ 25 דקות )

שימו לב שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור. זה הגוון הנכון
מגישים לצד רוטב פיצה


Leave a comment