את המתכון לשווארמה הביתית מכירים כבר רוב העוקבים שלי באינסטגרם.
הפעם הראשונה שהעליתי את המתכון לאינסטגרם היתה לפני כ 3 שנים וזאת היתה הצלחה מסחררת!
היא טעימה ועסיסית שאין לתאר ואחרי שתכינו בבית לא תרצו לקנות בחוץ, בהבטחה.
את המתכון הזה למדתי מאמא שלי ז”ל. אין משהו שהיא לא ידעה להכין.
אני זוכרת את הפעם הראשונה שהיא הכינה לנו שווארמה. חזרתי מבית הספר והרחתי ריח טעים עוד מחדר המדרגות.
כשנכנסתי הביתה ראיתי שהיא בדיוק פורסת את נתחי השווארמה ועל השולחן מונח מגש עם פיתות שהיא הכינה,
קערת צ’יפס הום מייד כמובן, סלט, חובה סלט וחצילים מטוגנים, עמבה טחינה, בקיצור הכל כולל הכל.
אני זוכרת שהסתכלתי עליה בהערצה!!! זאת הייתה מנת השווארמה הכי טעימה שאכלתי בחיי..
לימים למדתי להכין לילדיי וגם עבורם זהו יום פינוק. אגב, ניתן להכין את המתכון עם חזה עוף/פרגיות, ראו הערות למטה
המרכיבים:
לשווארמה
600 גרם נתח שווארמה נקבה טרי ( לבקש מהקצב שיפרוס לעובי של 1 ס”מ)
100 גרם שומן כבש (לא חובה)
4 כפות שמן זית
כף מחוקה תבלין לשווארמה
כפית שטוחה בהרט
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
לתפוחי האדמה
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות.
5 כפות שמן זית
מלח לפי טעם
1.5 מים + כפית שטוחה מלח לבישול מקדים
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את נתחי השווארמה ושומן הכבש
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום חצי שעה.
מחממים היטב מחבת פסים/פלאנצ’ה
מניחים את הנתחים וצורבים היטב משני הצדדים אבל שימו לב רק צריבה!
מעבירים את הנתחים למשטח עבודה ומניחים אותם אחד מעל השני.
בעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות דקות עד כמה שניתן.
מחזירים את השווארמה הפרוסה לפלאנצ’ה חמה, מקפיצים עוד דקה ובתאבון.
אופן הכנת תפוחי האדמה:
מרתיחים מים ומלח בסיר ומבשלים את קוביות תפוחי האדמה במשך 15 דק’.
מסננים ומצננים קלות. מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.
מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מזליפים שמן זית ומתבלים במלח.
מערבבים קלות ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה או עד הזהבה עמוקה.
הערות למתכון:
להכנת המתכון עם חזה עוף/פרגית היצמדו למתכון הנוכחי למעט חריצת הנתחים,
עבדו איתם שלמים! (למנוע התייבשות ולשמור על עסיסיות הנתח)
4 Comments
מלי
ענת את מקסימה יש לך לב ענק ומאד ידידותית
ענת אלישע
תודה רבה יקירה😘
עדן
היי ענת🥰 לא מוסיפים מלח לנתח השואראמה?
ענת אלישע
מוסיפים יקירה, ערכתי את המתכון