אם סיירתם קצת בבלוג שלי כבר הבנתם שאני אוהבת את החיים הקלים.
מנות קלות ופשוטות להכנה מבלי לפגוע באיכות או טעם המנה. מסוג המנות שאני קוראת להן “שגר ושכח”
כאמא לארבעה ילדים תמיד חיפשתי למקסם זמנים בכדי להספיק הכל בזמן ולהשאיר לי זמן איכות עם הילדים.
כך נולד התבשיל הזה. הכל ביחד, 10 דק’ עבודה ולתנור. הטעם.. גן עדן!!
הפעם עשיתי מיקס בין שני סוגי בשר (אני אוהבת לשלב) אתם תוכלו להכין את המנה הזאת עם איזה בשר שבא לכם.
אסאדו (ללא שומן) שפונדרה, צלי כתף, נתח צלעות, רצועות אנטריקוט לבישול ארוך.
ממליצה להגיש עם אורז לבן/קוסקוס או לצד כיכר לחם אחיד כי אין באמת תחליף ללחם אחיד..
קראתי לתבשיל הזה בסגנון גולש כי זה לא באמת גולש זה דומה. אל דאגה, הימים יתקררו ונכין גולש הונגרי קלאסי.
המרכיבים ל 5-6 סועדים:
500 גרם נתח צלי כתף חתוך לקוביות או פרוס ( מס’ 5 )
500 גרם נתח שפונדרה חתוך לקוביות.
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות.
2 יח’ גזר בינוני קלוף ופרוס לעיגולים עבים.
2 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים. (כולל העלים)
3 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים.
8 שיניי שום.
תבלינים:
6 כפות שמן זית.
פחית עגבניות קצוצות דק (או עגבניות מרוסקות)
כף גדושה רסק עגבניות.
כף פפריקה מתוקה.
חצי כפית פלפל שחור
3 עלי דפנה
מלח לפי טעם.
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 160 מעלות (חום סטטי /עליון תחתון)
בסיר רחב מחממים ומניחים את רבעי הבצל.
מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים.
מוסיפים את תפוחי האדמה הסלרי והגזר.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ושאר התבלינים.
מערבבים היטב ומוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מעבירים לתנור ל 3 שעות.
את הסיר אני ממליצה לכסות בנייר אפייה רטוב ומעליו רדיד אלומניום.
31 תגובה
מירב
היי,
אפשר לשאול למה נייר האפייה ונייר האלומיניום ? שמים את שניהם על המכסה של הסיר?
ענת אלישע
הי יקירה, שמים את שניהם מעל התבשיל בלי מכסה. שמים נייר אפייה בכדי שלא יהיה מגע ישיר בין האוכל לרדיד האלומניום
עמרי
פחית עגבניות 400 או 800 גרם?
ענת אלישע
400
לימור לנדאו
למה פשוט לא עם המכסה?
ירדן
היי, אם אין לי תנור אני יכולה לבשל על הגז במקום? ואם כן כמה שעות? תודה מראש☺️
ענת אלישע
כן אפשרי על הלהבה הכי נמוכה במשך כ 3 שעות או עד שהבשר ממש התרכך. רק לשים לב שיש נוזלים..
דניאלה
אני לא אוהבת עלי דפנה מה אפשר במקום??
ענת אלישע
להסיר מהמתכון, לא חובה
לינוי
האם לכסות במשך כל זמן האפייה שהוא מתבשל בתנור ?
או לאחר שהוא מוכן ?
ענת אלישע
כיסוי מלא כל זמן הבישול
שרית
היי ענת אני רוצה לשבח את האתר שלך, מתכונים טעימים, הסברים קלים ומובנים. יישר כוח.
ענת אלישע
תודה רבה יקירה
חופית כהן
שלום רציתי לדעת עם אפשר להשתמש עם בשר מספר 6 לתבשיל גולש תודה
ענת אלישע
כן אפשר
מרטין
ענת, תודה על המתכון. האם אפשר לבשל ברוסטר בתנור את התבשיל?
ענת אלישע
כן יקירה
איילת
היי ענת האם את תבשיל האסאדו בסילון ניתן להכין עם בשר מספר 8?
ענת אלישע
פחות ממליצה על הנתח הזה עם התיבול הנוכחי
מאיה
הי אפשר רק עם אנטריקוט ? תודההה
ענת אלישע
אפשר
חופית כהן
שלום ענת העם אפשר להכין את התבשיל גולש עם בשר מספר 6 תודה ?
ענת אלישע
בהחלט
מאיה
הי אפשר רק עם אנטריקוט ? תודההה
ענת אלישע
אפשר
דנה
היי ענתי האם אפשר להניח את הסיר על פלטה מיד לאחר הבישול במקום תנור? נגיד למשך 8 שעות
ענת אלישע
אפשרי רק להשגיח על כמות הנוזלים היות ומדובר בחום ישיר של הפלטה.
אורית
האם אפשר להשתמש במתכון הזה עם בשר מספר 2 בלבד?צלעות
ענת אלישע
אפשר בהחלט
הודיה
אפשר להשתמש בעוף ופשוט לבשל פחות שעות ? (הילדים אוהבים יותר)
ענת אלישע
בטח אין בעיה