היה לי בוקר של צילומים וסיימנו בסמוך להגעת הילדים מבית הספר.
הצילומים נערכו אצלי בבית כך שבין לבין הגנבתי לכיריים סיר עם תפוחי אדמה לפירה.
אתמול ביקרתי אצל הקצב (גבריאל קצביית בוטיק) והוא לא נתן לי לצאת בלי מגש של איירון סטייק.
את חייבת להכין ואני מחכה לתגובה הוא אמר לי ומי אני שאגיד לו לא?!
האיירון סטייק חיכה בסבלנות להיום ואכן בסיום הצילומים חיממתי מחבת פסים שתהיה לוהטת
ובמקביל הכנתי את הפירה. תיבלתי בקטנה ותוך כמה דקות ארוחת הצהריים הייתה מוכנה.
לפני שאתם שואלים, האיירון סטייק נקרא גם פלאט איירון והוא חלק מנתח כתף (מס’ 5)
מניחה שרובכם מכירים אבל מי שלא, שיטוס לקצב ויברך אותי אחר כך..
אכלתי את האיירון סטייק המון פעמים אבל על המנגל! רוצה לשתף אתכם שעל המחבת הוא הורס!!!!
המרכיבים:
800 גרם איירון סטייק/פלאט איירון
מלח אטלנטי
פלפל גרוס
2 כפות שמן זית
המרכיבים לפירה:
7-8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כף מיונז איכותי
מלח לפי טעם
מצקת ממי בישול הפירה.
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מלא.
מסננים את מי הבישול למעט מצקת מהמים שאותה מניחים בקערית בצד
מועכים עד מרקם חלק ואחיד את תפוחי האדמה.
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את המיונז.
מערבבים היטב ומוסיפים ממי הבישול ששמרנו בצד בהדרגה עד הגעה למרקם הרצוי.
מחממים היטב מחבת פסים. (המחבת אמורה להיות לוהטת)
מזליפים שמן זית מעל נתחי הבשר ומוסיפים פלפל גרוס.
מעסים היטב ומניחים את נתחי הבשר במחבת הלוהטת.
צורבים היטב מכל הצדדים. מקפידים להפוך את הנתחים כל הזמן.
במידה והנתח כבר פרוס , צורבים לדקה מכל צד.
מניחים את הנתחים על משטח עבודה ופורסים לפרוסות דקות.
במידה והנתח לא עשוי לפי רצונכם, החזירו אותם למחבת לצריבה נוספת.
ממליצה על מידת עשייה מדיום/מדיום וול
מגישים לצד פירה ובתאבון.
2 תגובה
דלית
שבת שלום ענת🌹 אני עוקבת באינסטוש קראתי עליך ריגשת אותי מאוד המתכונים שלך מאוד מענינים ❤️
ענת אלישע
תודה רבה יקירה