לביבה ענקית במילוי מוצרלה

בואו נתחיל מזה שזה לא חנוכה בלי לביבות! כל שנה מכינה את המסורתיות והשנה החלטתי לצאת מהקופסא..
הכנתי לביבה ענקית והוספתי מוצרלה מגורדת של מחלבות גד. בניתי את הלביבה בצורה של שכבות ואניח רוצה לומר לכם שאפילו אני הופתעתי מהתוצאה!!! טירוף חושים בחיי. ואיך אפשר לביבה בלי מטבל יוגורט?! לצורך המטבל השתמשתי ביוגורט יווני גם של מחלבות גד אמה מה, הפעם הוספתי בזיליקום טרי קצוץ והתוצאה לא פחות ממטורפת. התקבל יוגורט רענן וטעיםםם אוי איך טעים.. והכי אבל הכי חשוב קל ופשוט להכנה!

המרכיבים:
7-8 תפוחי אדמה בינוניים בקליפתם, שטופים היטב.
1 בצל בינוני קלוף.
2 ביצים L
כף גדושה קמח לבן
250 גרם מוצרלה מגורדת
חצי כפית פלפל.
כפית מלח (לפי טעם)
לטיגון:
3-4 כפות שמן זית
כף חמאה
מחבת נון סטיק קוטר 24
למטבל היוגורט:
מיכל יוגורט יווני (600 גרם)
חופן עלי בזיליקום קצוצים
בצל ירוק קצוץ
שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה:

ניתן לגרד במגרדת רגילה

מגרדים את תפוחי האדמה והבצל במגרדת או מעבד מזון.
מעבירים למסננת ובנוסף סוחטים היטב בעזרת הידיים.

מעבירים לקערה נקייה ומוסיפים את הקמח הביצים והתבלינים. מערבבים היטב.

מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית וחמאה.

מניחים חצי מכמות העיסה ומשטחים בעזרת כף.

מניחים בצורה הדוקה את המוצרלה המגורדת.

שכבה שלישית ואחרונה, מניחים את שאר העיסה ומשטחים בעזרת הידיים/כף
מכסים את הלביבה ומנמיכים להבה.
מטגנים כ 20 דקות או עד שהקצוות מזהיבים.

הופכים את הלביבה על צלחת ומחזירים אותה למחבת.
מטגנים עוד כ 15-20 דקות.

הכנת המטבל:
מערבבים את כל מרכיבי המטבל ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מגישים את הלביבה לצד המטבל.

כתיבת תגובה