לפני כשבועיים ניסן ואני נסענו לסופ”ש לירושלים. בחזרה קנינו בייגל ירושלמי לילדים.
כשהגענו הביתה הכנתי לילדים טוסט מהבייגל הירושלמי ומיד עברה במוחי מחשבה..
לפני כ 3 שנים הכנתי סמבוסק פיצה והעליתי לאינסטגרם. המתכון הפך ויראלי תוך שעות!!
ומאז אני משחקת עם המתכון הזה, כל פעם בווריאציה אחרת. הפעם הלכתי על בייגל פיצה מהבצק של הסמבוסק כמובן (מכאו השם אגב)
אין יותר קל ופשוט ממנו! והטעם.. תתכוננו להתמכר בפעם המיליון.
המרכיבים ל 15 יח’:
1 ק’ג קמח פיצה (ללא שמרים) קמח לחם/קמח לבן
כף וחצי שמרים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
550 מ’ל מים (בחורף אפשר פושרים)
לרוטב:
בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום כתושות
פחית עגבניות קצוצות משימורים
כפית רסק עגבניות
חופן עלי בזיליקום/אורגנו קצוץ או כפית שטוחה כתבלין
4 כפות שמן
מעט מלח ופלפל
למילוי הגבינות:
500 גרם מוצרלה מגורדת
250 גרם גבינת פטה/בולגרית מפוררת
3 כפות זיתים קצוצים
לציפוי:
כף סילאן מהולה בכוס מים
2 כוסות שומשום לבן
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים סוכר, שמרים ומים.
מערבבים קלות ומוסיפים את הקמח השמן והמלח.
לשים במהירות נמוכה במשך 10 דק’
יוצרים כדור חלק. משמנים קלות קערה ומניחים בתוכה את הבצק.
משמנים מעט גם את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד
מתפיחים עד הכפלת נפח או כשעה ורבע.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 110 גרם כ’א
מניחים על משטח העבודה , מכסים ומתפיחים כ 20 דק’.
במקביל מכינים את הרוטב.
מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 5 דקות ומוסיפים את השום.
מערבבים היטב ומוסיפים את העגבניות הקצוצות והרסק ומערבבים.
מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים. מכסים ומבשלים כ 15 דק’. מצננים.
את הגבינות והזיתים מערבבים בקערה.
פותחים כל כדור למעין אליפסה ארוכה.
מניחים רוטב לרוחב הבצק, מוסיפים גבינות וסוגרים לצורת נחש שמנמן.
לא לשכוח להדק קצוות! סוגרים את הנחש לבייגל.
טובלים את הבייגל במים עם הסילאן ולאחר מכן בשומשום.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים את הבייגלים במגש.
אופים עד הזהבה עמוקה כ חצי שעה.
הערות למתכון:
שימו לב, המילוי יוצא בחלקו מהבייגל במהלך האפייה. זה תקין וזה החלק הכי טעים!
7 תגובה
רעות
אלופהה ענתוש! תמיד אוכלת את זה במפגש השיח והפעם אנסה להכין בבית🥰
רחלי
סליחה על הבורות, אבל גם קמח לפיצה ובנוסף קמח לבן עם כף שמרים?
ענת אלישע
או קמח פיצה (ללא שמרים) או קמח לבן
גדי
ניתן להכין עם קמח שיבולת שועל? כדי שיהיה ללא גלוטן
ענת אלישע
לא ניסיתי לכן לא רוצה להטעות
יוני
תודה על המתכון!
אפשר להקפיא?
זה יוצא טוב?
ענת אלישע
יוצא נהדר