את בצק השק”מ כבר הכרתם. הוא אחד הניצפים בבלוג! המתכון הזה דומה מאוד רק שכמות הקמח מעט שונה.
העוגיות האלה כל כך קלות להכנה שזה על גבול המצחיק. והטעם.. אוי הטעם.. העוגייה מתפוצצת בפה ! דבר כזה עוד לא אכלתם.
בבצק אין סוכר בכלל וזה השוס, המילוי של הריבה מתוק ושניהם ביחד הופכים לחגיגת טעמים שלמה.
רק בקשה לי אליכם, תכפילו כמויות בכדי שלא תצטרכו לעבוד פעמיים.
המרכיבים:
3 כוסות קמח לבן (כוס מדידה אוניברסלית)
200 גרם נטורינה /מזולה לאפייה / חמאה קרה חתוכה לקוביות
גביע שמנת (200 מ”ל)
חצי כפית מלח.
למילוי:
כוס ריבת משמש
כוס ריבת תותים
100 גר’ אגוזי מלך טחונים גס
100 גר’ צימוקים.
ספריי שמן
לציפוי:
חלבון + כף מים
מעט שומשום לזרייה.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל המרכיבים.
לשים במהירות נמוכה רק עד איחוד. ניתן להכין במעבד המזון במקום מיקסר.
יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה.
מחלקים את הבצק ל 3 חתיכות שוות.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק ומרדדים למלבן דק.
מתיזים מעט ספריי שמן על כל הבצק.
מורחים שכבה של ריבת משמש או תותים. (ממליצה על ריבה ביתית במידה ויש)
מפזרים שכבה דקה של אגוזי מלך.
מפזרים צימוקים.
מגלגלים לרולדה ארוכה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
ממשיכים כך עם השאר.
מברישים בביצה את הרולדות.
בעזרת סכין חדה, חורצים את הרולדות לעומק ברוחב של 3 ס”מ.
מפזרים שומשום.
אופים כ 35-40 דק’ או עד הזהבה.
מצננים וחותכים עוגיות לפי הסימונים.
מאחסנים בצנצנת אטומה.
10 Comments
חיה
היי ענת היקרה והמקסימה,
אני מכינה את הבצק הזה שנים רבות (אימי ז”ל לימדה אותי). אכן, עוגיות ממכרות. אגב, את אגוזי המלך + שומשום קולה על מחבת ושמה בתערובת, זה מדהים!
עוקבת אחרייך ואוהבת את הפשטות בלי להתחכם – שלך ושל יצירות המופת שלך! כי אלוהים נמצא בדברים הקטנים/פשוטים.
🤗🤗🤗🤗🤗
ליאת
אם אני רוצה שזה יהיה פרווה
במה אפשר להחליף את השמנת?
ענת אלישע
במתכון הזה לא ממליצה לשנות, יש מתכון נוסף בבלוג למגולגלות פרווה
אוסנת
אפשר קמח כוסמין? ומה אפשר שלא יהיה חלבי?
ofra
מה אפשר לשים במקום חלב מעוניינת שזה יהיה פרווה
ענת אלישע
יש מתכון למגולגלות פרווה בבלוג
מלי
היי עינת את הריבות שמים ביחד את 2 הסוגים או כל בוג בנפרד כי זה לא ברור במצרכים רשום 2 סוגי ריבה ובאופן הכנה רשום בנפרד מה הנכון
ענת אלישע
מורחים רולדה אחת עם ריבת משמש ואחת עם ריבת תותים וכך הלאה.. אפשר להשתמש באיזה ריבה שרוצים
יהודית
איזה שמנת? מתוקה(כמה אחוז) או חמוצה(כמה אחוז?) תודה
ענת אלישע
גביע שמנת חמוצה 15%