אין לי מושג אם זה מזג האוויר החורפי או אווירת הבידוד והקורונה אבל קמתי עם חשק לאפות היום!
שאלתי את הילדים מה בא להם ויובלי הזכירה לי שהמון זמן לא הכנתי את הבייגלים הטעימים ההם..
נו אמא, אלה עם המלאאא שומשום.. בייגל סימיט שאלתי? לא משנה איך תקראי לו אבל הוא הבייגלה הכי טעים בעולם!!!
האמת, היא צודקת, זה הבייגלה הכי טעים והכי ממכר בעולם. ממליצה לכם להכפיל מראש כמויות.
השוס של הבייגלה הזה לדעתי הוא השומשום הקלוי. אל תוותרו על השלב הזה , לא תצטערו..
המרכיבים:
500 גרם קמח פיצה/קמח לחם/קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
כף וחצי סוכר
כף שמן זית
כף מחוקה מלח
300 מל מים חמימים ( כוס וחצי חד פעמי חם)
לציפוי:
4 כפות סילאן טבעי מהולות ב 4 כפות מים
2 כוסות שומשום קלוי (אופן ההכנה בהמשך)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במהירות איטית-בינונית במשך 10 דק׳.
יוצרים כדור בצק. מניחים בקערה משומנת קלות ומשמנים מעט גם את הכדור.
עוטפים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים כשעה ורבע.
קולים את השומשום:
מחממים מחבת ללא שמן ומוסיפים את השומשום.
קולים אותו עד הזהבה. שימו לב, מערבבים כל הזמן!
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 95-110 כל כדור.
מכסים ומתפיחים חצי שעה נוספת.
מכל כדור יוצרים נחש ארוך ויוצרים בייגל.
טובלים כל בייגל בקערת המים והסילאן ולאחר מכן בשומשום הקלוי. ( משני הצדדים)
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים עוד חצי שעה.
מחממים תנור ל 210 מעלות ( חום סטטי/עליון תחתון) ואופים כ20 דק’ או עד הזהבה עמוקה.
17 תגובה
מאיר בניטה
היי
איפה הסרטון ?
ענת אלישע
עודכן
מישל
היי אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכוסמין?
ענת אלישע
כוסמין לבן אין בעיה
כרמית
הכנתי את הבייגל שלך , אין מילים לתאר פשוט מושלם
נוי
מה הכמות שיוצא מהמתכון הזה?
ענת אלישע
15 יחידות
Yafit
יש כאן קצת בלבול…. לדעתי 15 יחידות זה על כמות כפולה. כלומר 1 קילו קמח.
הכנתי ויוצא לי 8 של 105 גרם. חבל שלא הכנתי ישר כפול.
ענת אלישע
היכן קראת שכתוב 15 יח?
נוי
מה הכמות שיוצאת מהמתכון ?
ענת אלישע
15 יחידות בהנחה שכל אחד שוקל 100 גרם
מיטל
המתכון הוא לפי חצי קילו? מחצי קילו יוצאים 15 מאפים?
ענת אלישע
צודקת, בסביבות 10 מאפים
שובל
היי אני רוצה לעשות את הבייגלה שיצא מלוח יחסית איך עושים?
ענת אלישע
לפזר מלח גס מעל הבייגלים או להוסיף חצי כף מלח למתכון
מיכל
היי ענת,
אתר מקסים.. אני בהיכרות עדיין, סימנתי כבר כמה להכנה מיידית:)
המלצה שלי קטנה – אולי בסוף כל מתכון לעשות פינת תכלס
שיהיה רשום את המתכון בלי תמונות וקטיעות (שחשובים גם כן..)
ככה יותר קל לאחוז לפני האפייה את הכמויות, החומרים והזמני התפחה וכו.
תודה רבה.
מיכל
רק להגיד שיצא מעולה
מכינה היום שוב כמות כפולה.
תודה רבה.