מזג האוויר הולך ומתקרר מה שמגביר את צריכת הפחמימות בבית!
הילדים ביקשו סיר פסטה עם מלאא רוטב. אז, חיממתי היטב את הידיים וקמתי להכין להם.
הפעם בלי קיצורי דרך, פסטה ברוטב עגבניות עסיס במיוחד.
המרכיבים:
חבילת פסטה ( מה שאוהבים)
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום גדולות מגורדות
3-4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
חופן עלי בזיליקום טריים ( כפית בזיליקום יבש)
3 כפות גדושות רסק עגבניות איכותי
כפית סילאן
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל
מלח ( לפי טעם )
7-8 כפות שמן
אופן ההכנה:
מרתיחים סיר מים ומוסיפים כף מלח. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך כ 5 דק’ ומוסיפים את השום.
מערבבים היטב ומוסיפים את העגבניות הקצוצות.
מטגנים במשך כ 7 דק’ ומוסיפים חופן עלי בזיליקום קצוצים.
מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים.
מטגנים כדקה ומוסיפים כ 3 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה בעזרת כף מחוררת ישירות לסיר.
שימו לב, לא שוטפים את הפסטה! העמילן שבה מסמיך את הרוטב.
מערבבים ומבשלים עוד כ 3 דק’.
ממליצה להוסיף עוד כמה עלי בזיליקום לקראת הסוף.
הערות למתכון:
ניתן להשתמש בפחית עגבניות קצוצות במקום עגבניות טריות
ניתן להוסיף מוצרלה מגורדת/פרמז’ן כשהפסטה מוכנה ולכסות לעוד 5 דק’