פיתות במחבת

יובלי שלי התגייסה אתמול.. יובלי היא השנייה שמתגייסת במשפחה וזה לא עושה את זה פחות קשה!
מוצאת את עצמי יושבת צמודה לפלאפון ומחכה כל היום לבדל של מידע.. אתמול בלילה היא התקשרה
ונשבעת שהתאמצתי יופי לא לבכות.. כל ילד שיוצא מהבית הוא עולם! על זה תוסיפו את הקור המטורף..
נכנסתי למטבח, לתרפיה שלי בכדי להעביר את הזמן..
פיתות במחבת זה קל זה פשוט וזה זמין. כל מה שצריך זה מעט סבלנות כי קר!!! בקיץ זה רץ הרבה יותר מהר.
לא תאמינו אבל הפיתות מקבלות כיס מופלא. תעקבו אחרי השלבים..

המרכיבים ל 15 יח’:
1 ק’ג קמח לחם/קמח כוסמין לבן/קמח לבן/קמח פיצה
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
650 מ’ל מים (לקמח לבן 600 מ’ל יספיקו)
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דק’ במהירות איטית- בינונית.
יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה מעט משומנת. משמנים קלות גם את הבצק.
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע/וחצי. (בקיץ שעה תספיק)
לאחר ההתפחה, מורידים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים כדורים במשקל 110 גרם כ’א.
מכסים במגבת ומתפיחים עוד חצי שעה.

מקמחים מעט את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים לצורת פיתה.
מניחים בצד ומכסים במגבת לעוד כ 20 דק’.
מחממים מחבת (ללא שמן) ומניחים פיתה במרכזה. (עובדים עם חום בינוני)

זה הזמן להפוך

מחכים עד שתיווצר בועה והופכים לצד השני לעוד כדקה.
מניחים את הפיתות המוכנות על מגבת מטבח נקייה ומכסים אותן.



הערות למתכון:
ניתן לשמור את הפיתות בהקפאה בשקית אטומה.
לאחר שהפיתות הצטננו, ממליצה לשמור בשקית ניילון, זה שומר על הטריות שלהן.

23 תגובה

  • עמית
    Posted 2 במרץ 2022 13:56 0Likes

    היי ענת הכנתי ויצא מושלם
    אשמח לדעת איך את מצלמת את המתכונים? קצת פרטים עליה.. איזה מצלמה , מחירים וכו

  • רביד
    Posted 3 במאי 2022 21:22 0Likes

    האם לדעתך יצא אותו הדבר בנינג’ה גריל למשל?

  • רות אלישייב
    Posted 4 במאי 2022 21:46 0Likes

    וואוו איזה מתכון סוף!!! איזו רכות איזה טעם נדייירררר הרבה יותר טעים ממאפייה. לכל חובבי המטבח רוצו להכין. אני עשיתי מקמח כוסמין לבן ויצאה פיתה אורירית מבפנים.

  • מיטל
    Posted 22 במאי 2022 21:00 0Likes

    היי ענת וכל המצליחות..
    לא נוצרה לי בועה כששמתי את הפיתה על המחבת.. מה יכול להיות הבעיה שגרמה לכך?

    • ענת אלישע
      Posted 26 במאי 2022 10:29 0Likes

      עוד התפחה יקירה. ההתפחה הסופית מאוד חשובה ולשים לב שהמחבת לא חמה מדי

  • ליליאן
    Posted 23 במאי 2022 8:37 0Likes

    מתכון להיט..
    רק לצורך הבהרה אני אסון מהלך על שתיים בכל מה שקשור לאפיה😁. וזה מתכון מושלם יצא מעולה, רצה לחפש עוד מתכונים בבלוג.
    Thank you

  • אלונה גולף
    Posted 4 באוגוסט 2022 19:16 0Likes

    הי. ענת. האם אפשר להכין בצק יום קודם ולשים במקרר ללילה?

  • ליאור מזרחי
    Posted 9 בינואר 2023 13:57 0Likes

    אני פשוט מאוהבת במתכון הזה. מהפכם הראשונה שהכנתי אותו התאהבנווווווו!!!! לא מכינה לחם אחר חוץ מזה, את אלופה ותודה!!!

  • אלישבע
    Posted 9 בינואר 2023 16:59 0Likes

    פשוט מדהים!
    היום גיליתי את האתר שלך ופשוט הייתי חייבת לנסות. זה מושלם!

  • ליאת
    Posted 25 בינואר 2023 9:30 0Likes

    אפשר עם כוסמין או קמח מלא?

    • ענת אלישע
      Posted 8 בפברואר 2023 11:29 0Likes

      אפשר אבל להוסיף מים לפי הצורך. הבצק אמור להיות רך מאוד

  • בר
    Posted 1 בפברואר 2023 20:15 0Likes

    יצא לי להכין פיתות בעבר אבל לא כאלו טובות! המתכון שלך מעולה!
    אפיתי בתנור והפיתות יצאו שמנמנות, רכות וטעימות!
    תודה רבה

  • אורן
    Posted 29 במאי 2023 15:29 0Likes

    הי, הפיתות יצאו כמו לאפות . הם נמתחו והדקקו .
    למה זה קרה?

כתיבת תגובה