אריאלי הפסיק לאכול שניצל! החליט שהוא כבר לא אוהב ..
הבנתי שצריך לחשב מסלול מחדש ולגרום לו להתאהב בשניצל .
אמה מה, אריאלי ילד חכם מאוד ולכן הייתי צריכה להיות מאוד יצירתית!
ככה בעצם נולדה המנה שיפודי שניצל. ברור לכם שהילד טרף כן?!
ילדים סרבני אוכל ואוהדי ממתקים כבר לא מפחידים אותי, תשנו להם את הצורה של האוכל, את הגוון , את אופן ההגשה ותראו איך בסופו של דבר הם אוכלים. ברגע שאנחנו נכנעים לרצונות שלהם אנחנו עוזרים להם להיות מקובעים ולא רק בנושא האוכל אלא בחיים בכלל..
הכי אבל הכי חשוב, לא בכח בכדי לא ליצור אנטי או “אישיו” מיותר סביב אוכל אחרת פספסנו את המטרה ויצרנו בעיה גדולה יותר!!
המרכיבים:
1 קג חזה עוף (שלם) חתוך לקוביות בינוניות
2 ביצים L
כף גדושה חרדל
לימון קטן סחוט
חצי כפית פלפל
כפית מלח
כף קורנפלור (לא לוותר)
לציפוי:
2 כוסות פירורי לחם
חצי כוס שומשום
שמן לטיגון
רוטב מיונז חריף:
כף גדושה מיונז
2 כפות קטשופ
כף רוטב צ’ילי סיראצ’ה
אופן ההכנה:
מניחים בקערית את מרכיבי המרינדה למעט הקורנפלור וטורפים היטב.
מניחים את קוביות חזה העוף בקערה ומוסיפים את הבלילה.
מערבבים היטב ומוסיפים את הקורנפלור.
מערבבים שוב ומכסים בניילון נצמד.
מעבירים למקרר למינימום שעתיים (מומלץ 3-4 שעות)
משפדים את קוביות חזה העוף בשיפודי עץ קטנים.
מצפים את השיפודים בפירורי הלחם והשומשום.
מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה.
מערבבים את מרכיבי הרוטב ומגישים לצד השיפודים.
הערות למתכון:
ניתן לאפות את השיפודים בתנור. מחממים תנור ל 200 מעלות.
מתיזים ספריי שמן משני צדדי השיפודים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ 15 דק’