קציצות דגים מטוגנות

יש בדיחה שרצה במשפחה..
גיסי לא סובל דגים ולא שמיר! בשישי אחד הוא הגיע לארוחת שישי אצל חמותי והיא הגישה את קציצות הדגים שלה.
הוא שאל מה זה? חמותי ענתה קציצות. הבחור אכל את כל הצלחת !!!
לקח שנים טובות והרבה קציצות דגים עד שהבחור הבין שהוא אוכל קציצות דגים..
בשישי האחרון חמותי היקרה הגיעה אלינו לביקור והכינה את הקציצות רק שהפעם הייתי לידה בכדי לתעד.
שיתפתי את העוקבים שלי בהכנות והתגובות לא איחרו להגיע, מיליון בקשות למתכון.
אז ברור שביקשתי ממנה והיא נתנה את אותו באהבה ענקית ואני מעבירה לכם אותו כפי שהוא במדויק.

המרכיבים:
1 קג פילה דג מרלוזה/בקלה (טרי או קפוא)
בצל גדול קצוץ
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 כוס פירורי מלחם
שקית אבקת אפייה
כף שמן זית
1/2 כפית כורכום
כפית שטוחה פלפל
כפית שטוחה כמון
כפית מלח (לפי טעם)
שמן לטיגון חצי עמוק.

אופן ההכנה:
מניחים את הדגים בקערה עם כפית מלח ומים.
משרים את הדגים לחצי שעה, שוטפים ומסננים.
קוצצים את הדגים במעבד המזון.

מניחים בקערה את הדגים ואת שאר המרכיבים ולשים היטב.
מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.

בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות.

מחממים שמן ומטגנים את הקציצות עד הזהבה עמוקה.

9 תגובה

  • מאיר אל חדד
    Posted 23 בפברואר 2022 2:17 0Likes

    נראה טעים ביותר

  • ירדנה שוהם
    Posted 23 בפברואר 2022 19:08 0Likes

    כל המתכונים שלך מעולים, מדויקים וברורים וכיף להכינם! ❤️👏🏼🥇

  • סיון
    Posted 24 בפברואר 2022 10:56 0Likes

    היי
    כמובן שהכל אצלך מדוייק ומושלם
    הפירורים הם בעצם מלחם ממש? מרטיבים וסוחטים את הלחם? או פירורי לחם רגילים קנויים?
    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 17 במאי 2022 12:58 0Likes

      פירורים קנויים יקירה

      • מלי
        Posted 29 בנובמבר 2022 8:12 0Likes

        היי ענת האם ניתן להחליף את השמיר בכוסברה והאם יש אפשרות ליצור מהעיסה כדורים ולבשל אותם בסיר עם רוטב במקום לטגן

        • ענת אלישע
          Posted 4 בדצמבר 2022 19:38 0Likes

          לבשל אותן זה כבר מתכון אחר בגלל סוג הדג. אפשר לאפות

  • מלי
    Posted 6 בדצמבר 2022 7:19 0Likes

    היי ענת והאם ניתן להחליף הכוסברה במקום שמיר

  • דבורה
    Posted 14 באפריל 2023 18:27 0Likes

    קציצות נהדרות

  • כוכבית
    Posted 4 במאי 2023 14:19 0Likes

    קציצות נפלאות!!!! ממש ממש טעימות! גם לא סופחות שמן כמעט בכלל! אני השמטתי את אבקת האפיה ובמקומה שמתי ביצה אחת בינונית. יצא דלישס! והריח שמתפשט בבית, פשוט תענוג. תודה רבה על מתכון מושלם!

כתיבת תגובה