ככה אכלנו שניצל כשהיינו ילדים, בדיוק ככה! טוב נו, הוספתי קצת תוספות
אבל הבסיס נשאר אותו הדבר. ציפוי של קמח וביצה. תתפלאו אבל מתקבל שניצל רך ועסיסי כל כך
ממש נמס בפה. אתמול שוחחתי עם אחותי שני והיא הציעה לי להחזיר עטרה ליושנה והרעיון לרוטב לימון הוא לגמרי שלה.
ברור לכם שקפצתי על המציאה והתוצאה.. מ ט ו ר פ ת ! ! !
המרכיבים:
1 קג חזה עוף פרוס לשניצלים
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
לימון בינוני סחוט
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה שום גבישי
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל
3-4 ביצים
כוס קמח לבן
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב הלימון:
לימון גדול שלם
לימון גדול סחוט
כף אריסה (לא חריפה)
חצי כפית פלפל שחור/לבן
חצי כפית מלח
2-3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בקערה מניחים פטרוזיליה, תבלינים וביצים וטורפים היטב.
מניחים את הקמח בקערה נוספת.
מחממים שמן במחבת.
טובלים את השניצלים בקמח, מנערים עודפים וטובלים בבלילה.
מטגנים בשמן החם עד הזהבה עמוקה.
מכינים את רוטב הלימון:
מפלטים (מקלפים קליפה חיצונית ופנימית)לימון שלם וקוצצים אותו ומניחים בקערית.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מזליפים מעל השניצל ובתאבון.