יובלי חוזרת מחר בבוקר לבסיס והבטחתי לה ולשאר הכיתה שאני מכינה להן מגולגלות שוקולד.
האושר הכי גדול שלי שהיא מתקשרת בשעת הט”ש וכולן מתענגות על קינוח ששלחתי להן..
המתכון למגולגלות כבר קיים באתר רק שהפעם קצת שיחקתי עם הבצק והמילוי.
קל פשוט וטעים שלא לדבר על כך שתיכף פורים..
המרכיבים:
לבצק הלבן:
850 גרם קמח לבן (ק”ג פחות כוס)
200 גרם נטורינה/חמאה/מחמאה רכה (לא מומסת)
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
2 כפות סוכר
לבצק שוקולד:
2 כפות גדושות קקאו
2-3 כפות מיץ תפוזים
למילוי:
ממרח קינדר/ממרח שוקולד לבן/נוטלה/כל שוקולד שאוהבים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק הלבן.
בעזרת וו גיטרה לשים כ 4 דק’ או עד איחוד החומרים.
מחלקים את הבצק לשניים. חצי עוטפים בניילון נצמד.
את החצי הנותר משאירים בקערת המיקסר ומוסיפים קקאו ומיץ תפוזים.
מעבדים עד איחוד.
עוטפים בניילון נצמד ושמים למנוחה של 20 דק’.
מחלקים את הבצק ל 4 או 5 כדורים.
מניחים כדור על נייר אפייה מקומח קלות ומכסים בנייר נוסף.
מרדדים לעלה דק. מיישרים שוליים בעזרת גלגלת פיצה ומורחים שוקולד שאוהבים.
ניתן להוסיף כל תוספת שאוהבים, קוקוס, פירורי עוגיות, שקדים טחונים וכו’
בעזרת נייר האפייה מרדדים לרולדה ומשאירים אותה עטופה בנייר האפייה.
מכניסים למקרר לחצי שעה (לא חובה! מומלץ)
ממשיכים כך עם כל השאר.
מחממים תנור ל 180 מעלות (חום סטטי/עליון תחתון)
מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת סכין יוצרים סימונים ואופים עד הזהבה קלה (כחצי שעה)
מצננים, מפזרים אבקת סוכר וחותכים את העוגיות.
הערות למתכון:
כוס המדידה היא כוס מדידה אוניברסלית.
ניתן להשתמש בכוס חד פעמית חמה סטנדרטית.
4 תגובה
א
היי לכמה עוגיות הכמות מספיקה? תודה
ענת אלישע
לא ספרתי מעולם, יוצאת כמות גדולה
לינה
היי אם אין לי מיץ תפוזים, יש תחליף?
ענת אלישע
מים עם מעט לימון וסוכר