ריבת חציל ננסי

וואוו, הריבה שהיא גולת הכותרת במימונה!! כולם מחפשים את הריבה הזאת!!
ועם יד על הלב, בצדק. היא אחת הטעימות ומיוחדות שיש.
כמה מילים לגבי סוג החצילונים. ניתן להשיג אותם לרוב בשוק. הם כמעט ולא מגיעים לסופרים.
עכשיו, שימו לב לצבע שלהם. במידה והם סגולים הם אינם מתאימים לריבה היות והם מלאים בזרעים.
הסוג הנ”ל מתאים למילוי או להחמצה. הסוג הנכון מגיע בצבע של חציל רגיל, כמעט שחור!
זהו, אפשר להתחיל..

המרכיבים:
1 ק”ג חציל ננסי (כהה)
1 ק”ג סוכר
1 ו 1/2 כוסות מים
10 יח’ ציפורן
1/2 כפית ציפורן טחון
כפית קינמון
מיץ מלימון שלם ( עם הגרעינים )

אופן ההכנה:
בסיר רחב מניחים את הסוכר, המים, מיץ הלימון והתבלינים.

מבשלים על להבה נמוכה במשך 30-40 דק’.

קוטמים את הגבעולים של החצילים ומחוררים אותם בעזרת מזלג.

מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים את החצילים ל 15 דקות.
מסננים ומצננים.


מוסיפים את החצילים המסוננים לסירופ הסוכר ומבשלים במשך שעה על להבה בינונית.

הקפידו לא לצמצם יותר מדי את נוזלי הריבה.

Leave a comment