שנים שהיה לי מתכון מסוים שנצמדתי אליו. מתכון שאבא שלי ז”ל לימד אותי ..
עם יד על הלב, שנים שאני מכינה ולא מתלהבת. נחמד, טעם של חומוס ביתי רגיל עם מרקם גס.
אז יצאתי למסע אחרי החומוס המושלם. שנה שלמה שאני חוקרת ולומדת עד שהגעתי למטרה.
דבר ראשון שהבנתי זה שחומוס טוב מצריך מינימום תבלינים או ליתר דיוק מלח בלבד.
הדבר השני הוא הזן של החומוס! בחומוס אמיתי משתמשים בזן מסוים , זן בולגרי. הגרגירים קטנים מאוד וצהובים.
הוא נמכר בחנויות התבלינים והקטניות במשקל. ישנו זן נוסף שנקרא הדס ולרוב מבלבלים ביניהם.
גם ההדס מצוין לחומוס רק שטעמו מעט מתקתק יותר (לא קריטי)
תשתמשו בטחינה איכותית!! אני משתמשת בהר ברכה.
הכנת חומוס ביתי זה הדבר הכי קל וטעים שקיים. הצמדו להוראות ותבינו חומוס אמיתי מהו?!

המרכיבים:
1/2 קג גרגירי חומוס (זן בולגרי או הדס, משקל לפני השרייה)
שקית אבקת אפייה
כוס וחצי טחינה גולמית איכותית
2 לימונים בינוניים סחוטים.
כוס מים בטמפ’ החדר
כף מחוקה מלח

גרגירי חומוס מזן בולגרי


אופן ההכנה:

לילה לפני ההכנה משרים את החומוס בקערה עם הרבה מים!!


למחרת שוטפים היטב את החומוס המושרה ומעבירים לסיר.

מוסיפים מים עד לכיסוי מלא ועוד 3 ס”מ.
מוסיפים את אבקת האפייה ומביאים לרתיחה.
את הקצף שנוצר מסירים מדי פעם בעזרת כף.
טיפ חשוב:
את החומוס מבשלים ללא מכסה ולכן המים מתאדים מהר.
במהלך הבישול הקפידו להוסיף מים לפי הצורך. המטרה, שהגרגירים תמיד יהיו מכוסים במים
למניעת התייבשות.
מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כשעתיים וחצי עד 3 שעות.
הקפידו לערבב מדי פעם. אל תאיצו בזמן הבישול!
מסננים את החומוס המבושל מהנוזלים ומעבירים למעבד המזון.
טוחנים במשך כ 2 דק’ רצופות.

זה המרקם הנכון של החומוס

בהדרגה מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עוד כ 2 דקות.
זהו, החומוס מוכן. הוא ייראה לכם דליל אבל כשהוא יתקרר הוא יסמיך.
ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה עד 5 ימים.

הערות למתכון:
ניתן להכין את אותו המתכון עם כל זן אחר של חומוס רק שהמרקם והטעם יהיו שונים

כתיבת תגובה