עוף וחיטה צלויים בתנור

מי אמר שחיטה אוכלים רק בחמין? אני אוהבת לבשל אותה יחד עם בשר/עוף , בנפרד עם ירקות ואפילו להוסיף אותה לסלטים!!
תשרו כמות גדולה יותר ממה שרשום במתכון, תבשלו, תסננו ותקפיאו. אין לכם מושג כמה כיף שיש חיטה מוכנה במקפיא.
תוסיפו אותה לסלט עגבניות חריף ותבינו על מה מדובר. בקיצור תתחילו להתרגל לבשל חיטה גם באמצע השבוע.
התבשיל הזה מתאים לארוחת חג או לשישי בערב אתם תחליטו.. אין צורך להוסיף מים לתבנית !! נוזלי העוף והבצלים יעשו את העבודה.

המרכיבים:
2 כוסות חיטה
6 מנות עוף (כרעיים/ירכיים/שוקיים)
עצם מח גדולה
3 בצלים גדולים פרוסים דק
4 בצלים ירוקים קצוצים
3 גזרים חתוכים למקלות
10 יח שזיפים מגולענים חתוכים
חצי כוס חמוציות ללא סוכר

תיבול:
כף שטוחה בהרט
כף שטוחה מלח
חצי כף פלפל שחור
רבע כף ראס אל חנות
5-6 כפות שמן זית

משרה לעוף:
2 כפות סילאן טבעי
3 כפות דבש
4 כפות שמן זית
שן שום גדולה מגורדת
1/2 כפית צ׳ילי גרוס
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

חיטה לאחר השריית לילה
כל המרכיבים מוכנים מראש

משרים את החיטה לילה קודם במים. שוטפים ומסננים.
בקערה מניחים את כל מרכיבי המשרה לעוף ומוסיפים את נתחי העוף.
מערבבים היטב ומכניסים למקרר (מומלץ אפילו לילה קודם)
מרתיחים מים בסיר ומבשלים את החיטה כ 35 דק׳. מסננים.

בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצלים הלבנים והירוקים.
מניחים ביניהם עצם מח. מטגנים את הבצלים על להבה בינונית נמוכה כ 30 דק׳ תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לסיר את הגזרים השזיפים והחמוציות.

מערבבים ומוסיפים תבלינים. מטגנים עוד כ 10 דקות.
מוסיפים את החיטה המבושלת והמסוננת ומערבבים שוב.
מחממים תנור ל 220 מעלות.

מוסיפים את נתחי העוף לסיר עם החיטה ואת כל נוזלי העוף שנותרו בקערה מזליפים מעל החיטה.
מכסים ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור ל 40 דק׳.
מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות.
מסירים את רדיד האלומניום וצולים עוד כ 35 דק׳.

19 תגובה

  • רעות
    Posted 23 ביוני 2022 20:46 0Likes

    היי, לרגישים לגלוטן במה אפשר להחליף את החיטה?

  • מיכלס
    Posted 5 באוגוסט 2022 13:22 0Likes

    אפשר להחליף בגריסי פנינה? צריך גם לבשל?

    • ענת אלישע
      Posted 8 באוגוסט 2022 13:27 0Likes

      אפשר להחליף וכן, צריך לבשל קודם

      • איריס
        Posted 14 בספטמבר 2022 14:21 0Likes

        היי, עשיתי את העוף עם החיטה,שכחתי להשרות את החיטה יום לפני, השרתי את החיטה בבוקר והכנסתי לתנור בשעה 14:00, זה היה בתנור כמה שעות ועדיין החיטה הייתה קשה, יש לזה משמעות שלא השרתי יום לפני?

        • ענת אלישע
          Posted 14 בינואר 2023 13:27 0Likes

          בהחלט כן יקירה. חיטה מצריכה השרייה ארוכה ובמיוחד במקרה הזה היות ומדובר בהכנה יחסית קצרה

  • בל
    Posted 4 בספטמבר 2022 10:48 0Likes

    היי
    אין צורך בנוזלים נוספים לתנור?

  • רות
    Posted 4 בספטמבר 2022 20:39 0Likes

    מהמם !!! אפשר פריקה במקום חיטה ?

  • מור
    Posted 28 בספטמבר 2022 13:20 0Likes

    היי, אם לא השריתי חיטה לילה שלם במים אפשר להשרות אולי שעה שעתיים או שאבוד כבר להכין היום?

    • ענת אלישע
      Posted 14 בינואר 2023 13:25 0Likes

      מינימום זמן להשרייה הוא 4 שעות אחרת החיטה לא תתבשל

  • אושרית
    Posted 6 באוקטובר 2022 14:00 0Likes

    האם אפשר לוותר על המח עצם? או לשים משהו אחר במקום ?

  • רחל
    Posted 30 בינואר 2023 19:52 0Likes

    היי האפ אפשר לוותר על השזיפים

  • אלינור
    Posted 2 בינואר 2024 9:46 0Likes

    היי אפשר להכין עם כוס אחת של חיטה במקום שתיים?

  • אלינור
    Posted 2 בינואר 2024 9:47 0Likes

    היי. אפשר לשים רק כוס אחת של חיטה במקום שתיים?

כתיבת תגובה