עוד מנה מאולתרת שהתבררה כהצלחה מסחררת!! שילוב של ירקות תבלינים ועוף הניב מנה מופלאה שכמעט וגרמה לנו לרקוד..
כמה פשוט ככה טעים וכמו שאתם כבר יודעים, סופר קל להכנה.
המרכיבים:
6 מנות עוף (שוקיים/ירכיים/כרעיים)
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 יח בטטה קלופות וחתוכות
1/2 כרוב גדול חתוך לפרוסות עבות
ראש שום גדול
תבלינים:
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף תבלין גריל עוף
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית כורכום
כפית מלח (לפי טעם)
5-6 כפות שמן זית
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר מותאם לתנור ומניחים את נתחי העוף. צורבים היטב משני הצדדים.
מוסיפים את שאר הירקות בהדרגה וצורבים גם אותם קלות.
מערבבים בקערית את התבלינים עם 2 כפות שמן.
מזליפים את תערובת התבלינים על העוף והירקות.
מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים כ 40 דק’.
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו ומעבירים את הסיר לתנור ללא מכסה.
צולים כ 1/2 שעה נוספת ובתאבון.
הערות למתכון:
למי שאין סיר/תבנית מותאמים לגז ותנור מוזמן להכניס את כל המרכיבים לקערה ולערבב היטב (כולל התבלינים) רק את כמות המים לשנות לחצי כוס במקום כוס וחצי. מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) ומכניסים את התבנית ללא כיסוי. צולים במשך כשעה ורבע
4 תגובה
ניר
נהדר !הוספתי גם שומר חתוך
ענת אלישע
חגיגה
אנדראה
אפשר במקום כרעיים לשים פרגיות ?
ענת אלישע
בהחלט