אם חיפשתם מנה מנחמת שמזכירה בית הגעתם למקום הנכון. כמה טעימה? עד כדי כך שהילדים מבקשים אותה גם בקיץ!
אז אני פשוט מדליקה מזגן, מקפיאה את הבית ומדמיינת שחורף.. את המנה הזו אני ממליצה לפצל בהכנה. את הבשר לבשל בנפרד או אפילו יום קודם ולשלב אותו ברוטב. העניין מאוד מקצר את התהליך היות ומדובר בבשר שמצריך בישול ארוך. שנתחיל?
המרכיבים:
1 קג בשר שריר חתוך(מס’ 8 או מס’ 5)
2 עצמות מח
350 גרם שעועית לבנה לאחר השרייה של 24 שעות. (אפשר שעועית קפואה מהסופר)
1 בצל גדול קצוץ
4 שיניי שום חצויות
3-4 יח’ פלפל צ’ילי יבש
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
פחית עגבניות קצוצות משימורים (ממליצה על MUTTI)
תבלינים:
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית שטוחה בהרט
כפית שטוחה כמון
חצי כפית כורכום
כפית מלח (לפי טעם)
כף גדושה רסק עגבניות איכותי
5 כפות שמן זית/רגיל
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
מוסיפים את קוביות הבשר ועצמות המח וצורבים היטב.
מוסיפים את השעועית ואת התבלינים ומערבבים.
יוצקים מים עד לכיסוי מלא של השעועית והבשר, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומוודאים שיש מספיק נוזלים.
מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.
מומלץ להגיש ליד קוסקוס או אורז לבן.
הערות:
להכנת הבשר יום קודם יש להניח בסיר בצל גדול חתוך לרבעים וכ 4-5 כפות שמן.
מוסיפים את הבשר ועצמות המח ומתבלים ב במעט מלח פלפל בהרט כמון ו 4-5 גרגירי פלפל אנגלי.
לאחר צריבה יוצקים מים עד לכיסוי מלא ומנמיכים להבה. מבשלים עד ריכוך מלא שך הבשר.
סיר לחץ יכול לזרז את העניינים!
במקביל מכינים את הרוטב עם השעועית התבלינים ותפוחי האדמה לפי המתכון רק בלי הבשר ומבשלים כ 40 דק’.
מוסיפים את הבשר לסיר ויוצקים ממי בישול הבשר עד כיסוי חלקי. מבשלים עוד כ 20 דק’ ובתאבון.
9 תגובה
הילה
הי, שאלה לגבי השעועית אם אני משתמשת בשעועית קפואה מתי כדאי להוסיף אותה? כי על השקית רשום שניא מוכנה אחרי כמה דקות.
תודה רבה
ענת אלישע
זה לא בדיוק כמה דקות.. שימי כ 40 דק’ לפני שהמנה מוכנה
נטלי
היי אהובה, האם אפשר להשתמש בעוף במקום בשר? אם כן, אחרי כמה זמן בעשול להוסיף את העוף? (משתמשת בשעועית טריה שהשריתי)
מוריה
מתכון מצוין!!
שאלה, האם את צריכה להרתיח את השועית לפני שאת מכניסה לרוטב או שמספיק להשרות?
ענת אלישע
השרייה מספיקה
לימור
האם את העצמות מח לא צריך להרתיח לפני הבישול
ענת אלישע
הם מתבשלים במהלך הבישול כך שאין צורך
פזית
חסר בהכנה מתי מוסיפים את השום הרסק והעגבניות.
ענת אלישע
בשלב התיבול