את הלביבות האלה נהגה אימי ז”ל להכין לנו כילדים בימים של תשעה באב שבהם אנו נמנעים מאכילת בשר.
פעם באף פעם היא הייתה מכינה לנו אותן בשישי בצהריים. הן כל כך טעימות וקלות להכנה שאין לתאר.
יכולה לומר לכם שהמבוגרים והילדים אוהבים אותן פה אחד.
מטבוחה חמה, פלפל שרוף על הגז, חלה טרייה ואתם נותנים קפיצה קטנה לגן עדן..
את תפוחי האדמה תוכלו להכניס לשקית קוקי ולבשל במיקרוגל. 10 דק’ והם רכים!!
רק שימו לב בבקשה, העיסה של תפוחי האדמה חייבת להיות קרה לפני הטיגון אחרת הלביבות עלולות להתפרק בטיגון!
הערה חשובה:
לרוב מכינים את הלביבות האלה עם תפוחי אדמה מהזן האדום.
כרגע, כנראה קשור לעונת הקיץ, הוא פחות מומלץ למתכון הזה היות והוא מאוד נוזלי לאחר הבישול ומתפרק בשמן.
ההמלצה היא לעבוד עם תפוחי אדמה לבנים.
המרכיבים:
5-6 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם ( מומלץ הזן הלבן)
2 ביצים L
2 כפות גדושות קמח
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי כפית פלפל לבן/שחור
חצי כפית כורכום
כפית מלח (לפי טעם)
שמן חצי עמוק לטיגון
.
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך מלא. מסננים ומצננים!!
מקלפים ומעבירים לקערה. מועכים לפירה ומוסיפים את הביצים, הפטרוזיליה והתבלינים.
מערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים לביבות ומטגנים עד הזהבה.
מעבירים לרשת צינון.
מגישים לצד מטבוחה חמה, בתאבון😊
אני הכנתי עם הזן האדום והכל היה בסדר יחד עם זאת לאור תגובות שונות של אנשים אני מבינה שהזן האדום פחות מומלץ עכשיו.
הרוב הכינו והסתדר להם אבל לא כדאי לקחת את הסיכון כי אם נופלים על הזן הבעייתי צריך לזרוק לפח וחבל. ובנוסף, קיבלתי המלצה מחקלאי להסיר את הלימון מהמתכון בגלל שתפוחי האדמה מאוד מימיים כרגע.
6 תגובה
טל
יש תחליף לקמח?לגרסה ללא גלוטן..
ענת אלישע
להסיר מהמתכון אהובה
ויקה
היי, ניתן להכין עם המתכון הזה בתנור?
ענת אלישע
אפשר עם ספריי שמן ותנור מחומם מראש ל 200 מעלות טורבו
שלי
שלום, אפשר להכין את המתכון בלי כורכום או שזה קריטי למנה? אני פחות אוהבת …
ענת אלישע
לא קריטי