רוני שלי מאוד אוהבת חריימה. בשישי אני נוהגת להכין דגים מרוקאים באופן קבוע.
פעם בכמה זמן אני מפתיעה אותה ומכינה סיר חריימה חריף בצבע אדום בוהק.
הילדה מאושרת ושאר בני הבית מקבלים את הגיוון בשמחה.
הפעם השתמשתי בדג בר ים וביקשתי מגל הדגאי שלי שיחתוך לי אותו לטבעות.
רק לידיעה, כשמבשלים דג עם העור והאדרות הרוטב שמתקבל הוא הרבה יותר סמיך וטעים יחד עם זאת, תוכלו להכין גם עם דג מפולט, מתקבל סיר נפלא לא פחות. בקיצור, תכינו את החלה ותתכוננו לצלילה עמוקה..
המרכיבים:
4-6 מנות בר ים פרוס לטבעות או כל דג אחר שאוהבים
ראש שום קלוף וכתוש
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (ניתן למנן לפי טעם)
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כפית גדושה כמון
חצי כפית קימל טחון (כרווייה)
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
כפית סוכר
1/2 כוס שמן זית/אחר
אופן ההכנה:
ממליחים מעט את נתחי הדג ע”י פיזור עדין של מלח ים אטלנטי.
בסיר מניחים את השמן והשום הכתוש. מערבבים ומיד מוסיפים את התבלינים.
מערבבים היטב, מטגנים כדקה ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים שוב ומוסיפים 2 כוסות מים.
מערבבים היטב, מנמיכים להבה ומכבסים את הסיר. מבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את הדגים ומכסים אותם ברוטב.
מבשלים כ 20 דק’ ובתאבון.
4 תגובה
דורון
שכחת לשים מיץ מחצי לימון עם ההגשה
ענת אלישע
חחח מסכימה
שחר
כמה כפיות שום כתוש מוכן צריך לשים?
ענת אלישע
שתיים מלאות