לפני כמה שנים ארוכות וטובות הכנתי לילדים בייגל סימיט (יש מתכון באתר) בשנייה שטבלתי את הבייגל במי סילאן ובשומשום עברה לי מחשבה בראש למה לא לעשות את זה בעצם עם חלות?! אם זה הולך טוב עם בייגל ירושלמי ובייגל סימיט וסמבוסק אז אני חייבת לנסות!
ניסיתי וזאת הייתה הצלחה מסחררת! התקבלו חלות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. אגב, תוכלו לצפות את החלות בכל מה שבא לכם, פרג/גרעינים וכו’. אז אחרי שנים שאני מכינה אותן, הגיע הזמן לתת להן מקום של כבוד באתר.
המרכיבים:
1 קג קמח לחם/כוסמין לבן/קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים (בקיץ להוריד לכף וחצי)
4 כפות סוכר
2 כפות דבש
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן רגיל
500-550 מל מים (בקיץ מי ברז יספיקו)
כף מלח
לציפוי:
קערה מלאה במים
500 גרם שומשום לבן/מלא/קלוי
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ולשים במהירות בינונית נמוכה במשך 10 דק’.
יוצרים כדור הדוק ומעבירים לקערה משומנת קלות. משמנים גם את הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד.
מתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח (בחורף יותר)
מורידים את הבצק למשטח ומחלקים לכדורים במשקל 120-130 גרם כ’א.
מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
קולעים את החלות ומיד טובלים בקערת המים.
מנערים שאריות ומעבירים לשומשום. מגלגלים את החלה כך שהשומשום יידבק היטב.
מעבירים לתבנית מרופדת הנייר אפייה ומכפילים עד הכפלת נפח (כחצי שעה, בחורף יותר)
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
אופים את החלות עד הזהבה עמוקה (כחצי שעה).
מעבירים את החלות האפויות לרשת צינון ומכסים במגבת נקייה.
7 Comments
מיטל
הי ענת אפשר להוסיף למתכון הזה של הבצק קונפלור כמו במתכון של חלות הקונפלור?אם כן מה הכמויות?והאם אני יכולה להשתמש בכוס חד פעמי שתיה חמה ?אין לי כוס מדידה..
ענת אלישע
אפשר בחד פעמי חם, תכיני את חלות הקורנפלור עם הציפוי
סול
לגבי מתכון של 2 קילו להכפיל פשוט את הכל?
ענת אלישע
נכון מאוד
דניאל
תודה על המתכון! האם אפשר להכין את הבצק בלילה במקרר ולקלוע את החלות בבוקר? אם כן כמה זמן התפחה מחוץ למקרר?
ענת אלישע
אפשרי בהחלט, ניתן לעבוד מיד ולחלק לכדורים פשוט זמן ההתפחה מתארך בגלל שהבצק קר
יריב הרפז
וואו נראה פגז של חלות