תשעת הימים הם סיבה מספיק טובה בכדי להעלות את המתכון שלי לפריקסה לאתר.
רבים וטובים כבר הכינו אותו היות והוא פורסם באינסטגרם שלי עוד הרבה לפני שהוקם האתר..
אז, מה צריך בכדי להצליח?? סבלנות וזהו! מתכון קל ופשוט. תעקבו אחרי ההוראות ותברכו אותי אחר כך.
לגבי הקורצן, אני השתמשתי בקורצן עגול פשוט שנמכר בכל חנויות הסטוק.
בחרתי את הגודל הרצוי ופשוט מעכתי בצדדים לצורת אליפסה. זהו, זה כל הסיפור.

מצרכים לבצק:
500 גר׳ קמח לחם/לבן (ראו הערה בסוף)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
ביצה L
250 מל מים (כוס ורבע)
3 כפות שמן זית/רגיל
חצי כף מלח
כף עארק/וודקה (לא חובה)

למילוי:
2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות
4 ביצים קשות חתוכות לקוביות
ממרח לימון כבוש
עריסה
טונה
זיתים מגולענים
סלט ירקות

לטיגון:
שמן עמוק

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את הקמח, סוכר שמרים ביצה ומים ומערבלים כ 3 דקות.
מוסיפים את השמן והמלח ולשים עוד 6 דקות במהירות בינונית נמוכה. מוסיפים כף אלכוהול ולשים עוד דקה.
מתקבל בצק מעט דביק, זה בסדר.
מורידים למשטח מעט משומן את הבצק יוצרים כדור ומחזירים לקערה.
מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח. כרגע חם אז בסביבות שעה.

גוזרים ניירות אפייה למלבנים רחבים. מסדרים אותם ומקמחים מעט כל נייר.

מקמחים שוב את משטח העבודה ומורידים את הבצק. מקמחים גם מעל הבצק!!
בעזרת מערוך מרדדים לעלה בעובי 1.5-2 ס״מ .
בעזרת קורצן קורצים עיגולים/אליפסות. מניחים על ניירות האפייה ומכסים במגבת.
מתפיחים לחצי שעה נוספת! את הבצק שנותר, אוספים ויוצרים כדור, מכסים ונותנים מנוחה ל 10 דקות , מרדדים וקורצים שוב…
.
יוצקים שמן עמוק לתוך סיר טיגון, מחממים ומנמיכים ללהבה לבינונית (165 מעלות, כמו סופגניות).
מעבירים לתוך השמן את הפריקסה עם הניירות. תוך שניות הוא נפרד מהנייר.
מוציאים את הניירות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מניחים על רשת צינון.
ממלאים את הפריקסה בכל טוב וטורפים😍

הערות:
יש הבדל בין הקמחים בספיחת נוזלים! אם אתם עובדים עם קמח לבן רגיל התחילו עם 200 מל מים.
ממליצה לערבב את תפוחי האדמה והביצים ולתבל בכף שמן זית, מעט פלפל שחור גרוס, חצי לימון סחוט ומלח, לערבב היטב ולמלא.

הבצק רך ודביק, לא לדאוג, הוא מתייצב לאחר ההתפחה
מקמחים את משטח העבודה ואת הבצק
התפחה שנייה
מתייחסים לפריקסה בדיוק כמו לסופגניות

11 Comments

  • איריס
    Posted 2 באוגוסט 2022 23:21 0Likes

    נראה מעולה.
    כמה לחמניות יוצאות?

  • קטי סעדיה
    Posted 3 באוגוסט 2022 12:23 0Likes

    אלופה , יש לך מתכון לפלפלצ׳ומה?

    • ענת אלישע
      Posted 5 באוגוסט 2022 9:52 0Likes

      וואי הפרוייקט הבא שלי

      • מאיה
        Posted 7 באוגוסט 2022 16:36 0Likes

        היי ענת נראה מושלם
        רציתי לדעת מה מטרת הביצה ? כי אני בדרכ מכינה בלי ביצה

        • ענת אלישע
          Posted 8 באוגוסט 2022 13:25 0Likes

          בצק מטוגן נוטה להתייבש במהירות, הביצה מונעת את ההתייבשות ומוסיפה רכות

  • שירן
    Posted 2 באוקטובר 2022 11:38 0Likes

    הי ענת, רציתי לדעת האם אפשר להתפיח במקרר?

  • נויה
    Posted 6 בנובמבר 2022 4:28 0Likes

    היי, כל המתכונים נראים מעולה !
    שאלה, אפשר לוותר על הביצה ? או להחליף במשהו אחר ?

    • ענת אלישע
      Posted 8 בנובמבר 2022 19:15 0Likes

      אפשר לוותר אבל הפריקסה יאבד מהטריות שלו מהר יותר

  • רינת
    Posted 20 בדצמבר 2022 8:57 0Likes

    איזה עריסה את משתמשת??

Leave a comment