יום שישי הגיע ואיתו שגעת הקציצות.. אתמול בלילה החלטתי להכין קציצות מטוגנות, שינוי מהמבושלות והשניצל.
תוך כדי ההכנה העיסה נראתה לי עסיסית אז החלטתי לשטח את הקציצות. בראש זה הסתדר לי יופי! קראנצ’י ועסיסי יחד, טיגון יחסית קצר, חלות, מטבוחה, חציל מטוגן, מה רע?! עכשיו נשאר ליישם. אז התוצאה עלתה מעל לכל ציפייה!!! כל מה שתכננתי ודמיינתי בראש כלום לעומת שילוב הטעמים.. קל ופשוט כמו שאני אוהבת. אגב, גם מתכון למטבוחה יש לכם באתר.
המרכיבים:
1 קג בשר בקר טחון
בצל סגול קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
3 בצלים ירוקים קצוצים
תפוח אדמה בינוני מגורד גס
5 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
כף שטוחה בהרט
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלח
2 כפות שמן זית/אחר
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב עד איחוד. מכסים ושמים לחצי שעה מנוחה במקרר.
מחממים מחבת פסים/רגילה ומוסיפים כחצי כוס שמן.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ארוכות/עגולות ופוחסים אותם עד לעובי 1 סמ.
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מומלץ להגיש בתוך סנדוויץ.