שייטל מוקפץ עם ירקות

כבר שבועיים שנועם מבקשת ממני להכין לה מוקפץ אבל לא רגיל אמא, עם בשר, בא לי בשר! היום הסתדר לי להכין לה בין הצילומים היות וזו מנה שלא מצריכה הרבה השקעה. היא ארגנה לי את כל המרכיבים מראש ואז בכלל הכל רץ ואני ממליצה גם לכם לעשות אותו הדבר. כן אני יודעת כבר חפרתי לכם בנושא אבל רק שתתארגנו מראש תבינו כמה הכל זורם וקל.
הפעם השתמשתי בשני מרכיבים שאתם חייבים אותם במטבח!! רוטב פונזו שהוא רוטב סויה על בסיס הדרים שמתאים לדגים/סלטים/בשר/עוף.
וברוטב הוי סין, מחית על בסיס סויה שמקפיצה כל מנת דגים/בשר /עוף. שני המרכיבים נמכרים בכל הסופרים או באתרי האינטרנט. ועד שתרכשו רשמתי לכם תחליפים בהערות. אגב, את המנה הזו תוכלו להכין גם עם נתחי פרגית/חזה עוף

המרכיבים:
500 גרם נתח שייטל פרוס לרצועות דקות

למשרה:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב פונזו ( ניתן להמיר בכף מיץ תפוזים וכף סויה נוספת)
כמה טיפות שמן שומשום
כפית מירין
שן שום מגורדת
כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד
כפית סויה מתוקה

לרוטב:
פלפל צ׳ילי פרוס דק
3 בצלים ירוקים חתוכים רחב
1 בצל סגול גדול פרוס דק
2 כוסות פרחי ברוקולי טרי
כוס אפונה ירוקה קפואה
שן שום מגורדת דק
חצי כפית ג׳ינג׳ר מגורד
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב סויה מתוקה
כף רוטב הוי סין (נמכר בכל הרשתות)
מעט מלח

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה ומניחים את רצועות השייטל.
מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר למינימום חצי שעה!! ככל שהבשר יישב ברוטב כך ייטב.
מוציאים את הבשר מהמקרר ומוסיפים 2 כפות קורנפלור. מערבבים היטב.
מחממים ווק/סיר עמוק לחום גבוהה ומוסיפים כ 1/4 כוס שמן.
צורבים את הנתחים כדקה תוך כדי ערבוב.
ממליצה לפצל את הכמות.
מעבירים לצלחת.

מניחים את הנתחים במשרה ומערבבים היטב
הנתחים לאחר הוספת הקורנפלור

מוסיפים את הבצל הסגול ומקפיצים דקה. מוסיפים שום וג׳ינגר , מערבבים היטב ומוסיפים את שאר הירקות.
מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים ומוסיפים רטבים.
מומלץ לפזר כוסברה קצוצה לפני ההגשה.

הערות למתכון:
במקום רוטב הוי סין ניתן להשתמש בכף סילאן וכף טריאקי, לא אותה תוצאה אבל טעים לא פחות.

כתיבת תגובה