תפוחי אדמה אפויים עם פירורי פנקו ופרמז’ן

כן שביתה לא שביתה כל שנה אותו הסיפור. למען האמת אני הייתי אופטימית ואין לי מושג אפילו למה אולי זה הרצון שהילדים יחזרו למסגרות ולשגרה שלהם ואנחנו ההורים לשלנו. לכבוד המאורע החלטתי להכין מנה מושחתת וטעימה במיוחד, תודו שזה מחייב?!
כמובן שההכנה קלה כמו שכבר הבנתם אני לא בקטע של מתכונים מסובכים מדי..

המרכיבים:
8-10 יח תפוחי אדמה בינוניים שטופים בקליפתם.
כוס פירורי פאנקו
50 גרם פרמז’ן מגוררת
50 גר’ חמאה מומסת.
כפית שטוחה פפריקה מתוקה.
כפית שטוחה אורגנו
חצי כפית שום גבישי
כפית שטוחה צ’ילי גרוס
חצי כפית מלח (לפי טעם)
2 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
חותכים את תפוחי האדמה לפלחים גסים.
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית שטוחה מלח. מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה.
מבשלים 12 דק’ מסננים ומצננים.
בקערה מניחים את פירורי הפאנקו, הפרמז’ן והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
מניחים בקערה את תפוחי האדמה ומוסיפים את תערובת הפירורים, מערבבים היטב.
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.
מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומזליפים 2 כפות שמן זית.
מברישים את השמן על כל התבנית.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ומכניסים לתנור ל 35 דק’ בערך.
בהצלחה לחכות שיתקררו..

Leave a comment