רוסטביף עם שומר

נו בסדר, רוסטביף לא מכינים עם ירקות אבל אתם כבר מכירים אותי, חייבת טוויסט בעלילה😉
אופן ההכנה זהה במדוייק להכנת רוסטביף למעט השומר והלימון הכבוש שאק הקפיצו את המנה לשמיים וחזרה.
אני הכנתי מנתח אנטריקוט ואפשר להכין גם מנתח סינטה, פיקנייה או שייטל.
אל תנסו להכין מנתח מס׳ 5 או שפונדרה כי זמן הבישול לא מתאים.
בכל מקרה, תוכלו להכין את הרוסטביף ללא השומר והלימון בלי שינויים במתכון.

המרכיבים:
1.5 קג נתח אנטריקוט/סינטה/שייטל/פיקנייה
4 יח׳ שומר חתוכים לרבעים.
2 כפות לימון כבוש
ראש שום חצוי לשניים
2 כפות גדושות חרדל דיז׳ון גרגירים
כף חרדל דיז׳ון חלק
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח ים אטלנטי
5 כפות שמן זית

לזיגוג:
2 כפות סילאן טבעי (לא חובה)

אופן ההכנה:

בקערית מניחים את כל התבלינים ומערבבים היטב. (למעט הסילאן).
מחממים תנור ל 220 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מניחים את הנתח בתבנית עם נייר אפייה או משמנים את התבנית קלות.
מניחים את תערובת החרדל על הנתח ומעסים היטב מכל הצדדים.
מניחים את רבעי השומר, השום והלימון הכבוש מסביב לנתח.
מזליפים מעט שמן זית מעל הירקות.

מכניסים את התבנית וצולים במשך 15 דק.
מנמיכים חום ל 170 מעלות וצולים עוד 50 דקות.
מוציאים את התבנית ומצננים את הנתח כ 15-20 דקות.
פורסים את הנתח לפרוסות ומגישים לצד הירקות.
הערות:
דרגת העשייה שמתקבלת היא מדיום וול.
מי שאוהב וול דאן שישאיר עוד רבע שעה בתנור רק שימו לב לא לייבש את הנתח!!

2 Comments

  • חן
    Posted 10 בספטמבר 2022 23:37 0Likes

    האם אפשר לאכסן במקרר יום אחרי ההכנה.
    כי הכמות גדולה ,ומאמינה שישאר .זה טעים גם יום אחרי?

Leave a comment