פבלובה היא בעצם מעין עוגה שעשויה מחלבונים והיא מוגשת עם פירות טריים וקצפת.
כבר אומרת לכם, זה רק נראה מסובך אבל בינינו זה הקינוח הכי קל ואין צורך בדיוק, פריסטייל, מה שיוצא אני מרוצה והיא טעימהההההה.
הכנתי את הקצפת עם שמנת מתוקה טרייה של מחלבות גד שאותה ניתן להשיג באתר איקומרס החדש שלהם. תקשיבו, כזאת קצפת עוד לא אכלתם!
לגבי הפירות, שימו מה שאתם אוהבים, אין חוקיות.
המרכיבים:
לפבלובה:
145 גרם חלבון (מ 4 ביצים גודל L)
220 גרם אבקת סוכר (מומלץ לנפות)
2 כפיות קורנפלור
2 כפיות מיץ לימון
כפית מחית וניל/תמצית
קורט מלח
לקצפת:
500 מל שמנת מתוקה 42% שומן
גביע מסקרפונה
2 כפות פודינג וניל
כף סוכר
פירות:
קוביות מנגו, גרגירי רימון וכף דבש לזילוף
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים חלבונים וקורט מלח. מקציפים כבמהירות גבוה כדקה.
מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ומקציפים עוד 5 דק’.
מוסיפים את מיץ הלימון ולאחר הטמעה מוסיפים את הוניל.
לאחר דקה נוספת מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים עוד 3 דק’.
מתקבל מרנג יציב אבל לא נוקשה מדי.
מחממים תנור ל 100 מעלות חום סטטי!
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מניחים צלחת קוטר 20 ומסמנים עיגול עם עיפרון.
הופכים את הנייר ומניחים את המרנג בתוך העיגול שציירנו.
בעזרת פלטה מעצבים לצורה שאוהבים.
מכניסים לתנור לשעה וחצי.
מכבים את התנור ולאחר כ 40 דקות פותחים את הדלת לצינון מלא.
מכינים את הקצפת:
בקערת המיקסר מניחים את המסקרפונה ומערבלים כדקה.
עוצרים ומוסיפים את השמנת המתוקה הפודינג והסוכר ומקציפים עד התייצבות. שימו לב זה קורה מהר.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף.
מועכים מעט את מרכז הפבלובה ומזלפים את הקצפת בנדיבות.
מוסיפים פירות ודבש ומגישים
הפרסום בשיתוף מחלבות גד
1 Comment
ערן
הביצים בטמפ החדר?