סלט בריאות

בטיק טוק רץ טרנד חזק של סלטים עם גרגירי חומוס עמוסים בתבלינים או קלויים בתנור או במחבת. כמו שאתם כבר מבינים יש לי חולשה לירקות!! זה היה עניין של זמן עד שאכין גרסה משלי.. גרגירי החומוס האלה הם שוס!! פריכים מבחוץ ונימוכים מבפנים, הם לגמרי הכוכבים של הסלט (טוב נו גם הרוטב) אני בישלתי גרגירי חומוס מושרים שהיו לי במקפיא יחד עם זאת תוכלו בכיף להשתמש בגרגירי חומוס משימורים ולקצר את העניינים.
לגבי הרוטב, דחוף אבל דחוף לאמץ כי הוא פסיכי והוא נולד בטעות אז תעופו עליו!

המרכיבים:
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים (שימו יותר, זה מעולה כנשנוש)
כפית תבלין לפיצה (אם אין אז אפשרי גריל עוף)
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
קמצוץ שום גבישי
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
כחצי כפית מלח (לפי טעם)

ירקות:
2 כוסות עלי רוקט
ראש חסה קטן חתוך גס
גזר חתוך לג’וליאנים
בצל סגול קטן פרוס

לרוטב:
עלים של גבעול סלרי
חופן עלי בזיליקום (כחצי כוס)
חופן עלי נענע (כחצי כוס)
שן שום
כף מיונז
כפית חרדל דיז’ון חלק
כפית מלאה דבש
כף מיץ לימון טרי
כף טחינה גולמית
4 כפות מים
מלח (לפי טעם)

אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את גרגירי החומוס.
מוסיפים תבלינים ומערבבים. מטגנים כ 4 דקות על להבה בינונית.
מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ולאחר כדקה מסירים מהאש.

מניחים את כל הירקות בקערה ומוסיפים מעל את גרגירי החומוס המתובלים.

מניחים בתוך קוצץ את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים עד איחוד.
ניתן לקצוץ בעזרת מוט בלנדר או לקצוץ ידני.
מזליפים את הרוטב מעל הסלט ואוכלים בתאבון.

Leave a comment