את המתכון הזה אתם כל כך הולכים לשמור!!! אחד הטעימים והנימוחים.. תפוחי האדמה והבצל סופגים את טעמי הכנפיים ומקבלים מרקם ריבתי!
ומהמקום הזה הנחתי את הכנפיים על רשת צלייה בכדי שיטפטפו את נוזלי המרינדה והעוף. לא צריך לרוץ לקנות רשת, רשת התנור תעשה את העבודה ואם עדיין לא מסתדר אז פשוט תניחו את הכנפיים ישירות על תפוחי האדמה והבצל, תתקבל תוצאה טובה לא פחות.
המרכיבים:
1.5-2 ק״ג כנפיים
4 תפוחי אדמה גדולים שטופים בקליפתם
2 בצלים בינוניים פרוסים
תיבול לכנפיים:
2 כפות מיונז
כף חרדל
כף פפריקה מתוקה
כף דבש
כף תבלין על האש/גריל עוף
רבע כף שום גבישי
כפית מלאה מלח
תיבול לתפוחי האדמה:
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח ים אטלנטי/אחר
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי התיבול לכנפיים ויוצקים מעל הכנפיים.
מערבבים היטב ומכסים את הקערה בניילון נצמד.
מכניסים למקרר לשעתיים (כמה שיותר זמן יותר טוב)
פורסים את תפוחי האדמה בעזרת מנדולינה לפרוסות דקיקות.
מניחים בקערה את פרוסות תפוחי האדמה ושוטפים אותם היטב (עד שהמים צלולים)
מוסיפים את הבצל ומתבלים במלח פלפל ושמן זית. מערבבים היטב.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ובעזרת הידיים משטחים ומהדקים.
מניחים רשת מעל תפוחי האדמה ועליה מניחים את הכנפיים המתובלות.
מכניסים לתנור לצלייה של כשעה או עד השחמה של הכנפיים.
מוציאים את הרשת עם הכנפיים מהתנור וממשיכים לצלות את תפוחי האדמה עוד כחצי שעה.
מניחים את הכנפיים מעל תפוחי האדמה (בלי הרשת) לחמש דקות נוספות בתנור ומגישים.
19 Comments
לירון
את שמה בתנור את הכנפיים בלי נייר כסף בכלל?
ענת אלישע
בלי
הדר
המתכון מושלם הכנתי היום
סיגל
במה אפשר להחליף את המיונז?
ענת אלישע
2-3 כפות שמן זית
עפרה
האם במקום כנפיים אפשר גם שוקיים?
ענת אלישע
בהחלט
אלכסנדרה
האם את מייבשת במגבת אתתפוחי האדמה מהמים לאחר ששטפת אותם?
ענת אלישע
לא, אין צורך
סימה
בוקר טוב. להלן תגובת ההת שלי: אמא ואוווו אלו הכנפיים הכי טעימים שאכלתיייי ..ותלמדי אותי מהר כדי לדעת לבשל לטיול הגדול שתיכף יוצאת.. … גמני אומרת טעיםםםם מאוד ויצא מעולה. תודה רבה מאוד
ענת אלישע
חחחח תגובה בהחלט הולמת. תודה רבה
מיכל
במידה ואין לי רשת , איך אפשר להכין ?
ענת אלישע
להניח על תפוחי האדמה
אורלי קבלו
שלום.
הכנתי עם המון סקפטיות שכן אצלי רק הבזוג אוהב עוף בתנור. כל השאר עם ציפוי פרורי לחם וכהנה.
תקשיבי, שלא הגזמת בכלל. יצא מעולה, עף על עצמו ברמות על וטעים בליגה עליונה.
תודה רבה שחלקת. כניסה לפנתיאון המתכונים במיידי. יישר כוח
אלינור
מכינה את המתכון הזה פעם שניה השבוע….
מתכון מעולה🙏
דני
נראה נהדר
איך היית מציעה להכין יחד ללא הרשת כדי שהתפו”א יתבשלו מספיק?
ענת אלישע
אותו אופן הכנה
יעל
הי, נראה מתכון מעולה. יש תחליף לחרדל או אפשרות להשמיט אותו המתכון?
ענת אלישע
להשמיט מהמתכון