אל תשאלו למה אבל כשמגיע החורף אני אוהבת להכין גרנולה. משהו בריח של הקינמון תמיד מזכיר לי חורף.. הבוקר ביקרתי בשוק, החנות הראשונה שנכנסתי אליה היא חנות התבלינים! יש שם הכל מהכל, ממש לונה פארק של הטבחים😉
השלמתי מלאי תבלינים ופיצוחים לגרנולה. המכורה הראשית לגרנולה בבית זאת יובלי שלי ואין לכם מושג כמה משמח אותי לארוז לה צנצנת לבסיס, אחלה תזכורת של בית, של אמא..
עכשיו שימו לב, הפיצוחיים לא קלויים!! ולגרנולה משתמשים בשיבולת שועל עבה. אני מדגישה כי הרבה מתבלבלים.
אני מאוד אוהבת להוסיף כפית קינמון אבל זה לא חובה (קודם תנסו ואז תחליטו) את המתיקות חילקתי לשלוש, מייפל טבעי! סילאן טבעי ודבש יחד עם זאת תוכלו להשתמש רק באחד המרכיבים, עניין של טעם נטו. לגבי שבבי קוקוס ופירות יבשים. אני נוהגת להוסיף אותם 10 דקות לפני שאני מוציאה את הגרנולה מהתנור בכדי למנוע טעם שרוף ופירות קשים ללעיסה.
עוד דגש חשוב, כשמוציאים את הגרנולה, הפיצוחים עדיין רכים. חכו חצי שעה לפחות לצינון מלא ואז היא מוכנה סופית וכמובן מעבירים לצנצנת בשלב הזה.
המרכיבים:
3 כוסות שיבולת שועל עבה
1/2 כוס שקדים
1/2כוס קשיו
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פקאנים
1/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
1/4 כוס גרעיני דלעת קלופים
2 כפות שומשום טבעי
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שבבי קוקוס
חצי כפית מלח
כפית קינמון (לא חובה)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מייפל טבעי
1/4 כוס סילאן טבעי
1/4 כוס דבש
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי (לא טורבו)
קוצצים גס את כל הפיצוחים בעזרת סכין ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הגרעינים, שיבולת השועל והשומשום.
מוסיפים מלח וקינמון ומערבבים.
יוצקים שמן, דבש מייפל וסילאן ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת כף משטחים את התערובת ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות.
ב10 הדקות האחרונות מוסיפים את הצימוקים ושבבי הקוקוס ומערבבים היטב.
בזמן האפייה, מקפידים לערבב כל 8-10 דקות!! בכדי שהגרנולה תאפה בצורה אחידה.
מצננים לחלוטין ומאחסנים בצנצנת אטומה.
הערות:
ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים שאוהבים.
ניתן להוסיף פירות יבשים כרצונכם.