נועם שלי מכורה להום פרייז בכל גרסה אפשרית!! פעם היא מכינה בתנור ופעם על מחבת העיקר שיהיה הום פרייז. השבת החלטתי להפתיע אותה ולשלב בין שתי מנות שהיא מאוד אוהבת. כנפיים והום פרייז, הכל בתבנית אחת ועל הדרך חסכתי לי כלים מיותרים.. המתכון יותר קל מקל, תכינו את המרכיבים מראש ותוך 5 דק’ התבנית בתנור. מי שרוצה להגדיל ראש ולהעמיק טעמים שיכניס למקרר את התבנית, מכוסה כמובן, לשעתיים ומשם לתנור. כך או אחרת תתכוננו להסתער..
המרכיבים:
1.5 קג כנפיים שלמות או חצויות
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
פלפל אדום גדול חתוך לקוביות (גמבה אדומה)
3 בצלים ירוקים שטופים וחתוכים למקטעים
4 שיניי שום מגורדות דק
1 כף רוטב טריאקי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב סויה מתוקה (נמכר בכל סופר)
3/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
כף סילאן טבעי
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
כפית פלפל שחור
4 כפות שמן זית
כף שומשום
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי
מניחים את כל המרכיבים בתבנית תנור.
מוסיפים את הרטבים יחד עם חצי כוס מים ומערבבים היטב.
מכניסים את התבנית לתנור ללא כיסוי!
צולים במשך כשעה ורבע.
הקפידו להפוך את הכנפיים מדי פעם.
לסרטון ההכנה:
9 Comments
מרים
שלום
תודה על המתכון. נראה מבטיח!
שאלה: ניתן להכין יום/יומיים מראש,ולחמם לקראת הארוחה? יהיה גם טעים?
תודה
מרים
ענת אלישע
כן יקירה אין בעיה
ענת אלישע
בהחלט יקירה
תמי צדוק
כנפיים עם תפוחי אדמה חתוכים פרוסות דקות
עם מיונז וכו’,לא מצליחה להגיע למתכון.
בבקשה עם אפשר לשלוח לי? תודה וחג שמח
ענת אלישע
את נמצאת במתכון
שרון
היי, נראה טעים ומגרה.
בתמונה השלישית של שלבי ההכנה נראה משהו כמו שומשום אך במרכיבים לא מוזכר שומשום…או שזה משהו אחר?
ענת אלישע
צודקת, הוספתי למתכון
רוני
יש מרכיב שאוכל להחליף איתו את הסויה המתוקה?
ענת אלישע
סויה רגילה עם כף סילאן טבעי