כמו שכבר הבנתם אני חובבת מאפים במחבת ולמה? כי זה הכי קרוב לאפייה באש גלוייה..
התוצאה לא פחות ממדהימה ושונה מאפייה בתנור יחד עם זאת במקרה הנ”ל גם באפייה בתנור התוצאה מושלמת (אופן ההכנה בהערות)
המאפה הזה דומה לקאדה שמגיע מהמטבח הכורדי והשוני ביניהם הוא במרכיבי הבצק וסוג הגבינות.
הבצק קל מאוד להכנה ולעבודה ובאופן כללי המאפה הזה זמין להכנה כמעט מיידית.
המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לבן
125 מל יוגורט / שמנת(חצי כוס מדידה, אחוזי שומן לבחירתכם)
125 מל מים פושרים (חצי כוס מדידה)
1/4 כוס שמן
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית שטוחה אבקת אפייה
כפית מלאה מלח
למילוי:
גביע גבינת שמנת בטעם טבעי ( 225 גרם)
300 גרם גבינות קשות מגורדות (מוצרלה/גאודה/צ׳דר וכו׳)
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ולשים במהירות בינונית כ 7 דקות.
מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה את הבצק.
מכסים בניילון נצמד ושמים למנוחה של 15 דקות.
בינתיים מערבבים את הגבינות בקערה נוספת.
יוצרים מהבצק כדורים לפי הגודל הרצוי.
למאפים קטנים כדורים קטנים ולמאפים גדולים כדורים בינוניים.
מכסים במגבת ונותנים מנוחה של עוד 10 דקות.
מקמחים מעט את משטח העבודה.
בעזרת מערוך משטחים כדור לפיתה ומניחים כף מלאה מהגבינות.
סוגרים לצורת סמבוסק (חצי ירח) ומהדקים בקצוות. ממשיכים כך עם כל השאר.
מחממים מחבת ומברישים במעט שמן זית.
מנמיכים להבה ומניחים את המאפים.
ממליצה להתחיל מהראשונים שהכנו.
מקפידים להפוך את המאפים כל דקה לצד השני עד שהם זהובים משני הצדדים.
מגישים לצד ירקות טריים.
ניתן לאפות בתנור בדרך הזאת:
מחממים תנור ל 220 מעלות חום עליון תחתון.
מברישים את המאפים במעט שמן זית ואופים עד הזהבה.
10 Comments
יעל
כמה בערך יוצא מהכמות הזאת?
אפשר להקפיא?
ענת אלישע
זה תלוי בגודל הכדורים שמכינים. וכן אפשר להקפיא
דוד
האם ניתן להכניס לטאבון?
ענת אלישע
בהחלט כן
yafa
hi can you fill this with meet as well.
ענת אלישע
yes you can
יעל בן ישי
איזו מלית טבעונית יכולה להתאים ?
ענת אלישע
פירה תפוחי אדמה עם בצל ופטריות יילך מעולה
תמי
היי ענת
הבצק יצא לי ממש יבש, רחוק מדביק
האם הכול בסדר במידות?
ענת אלישע
מאוד מסודר יחד עם זאת לפעמים יכול להיות שינויים בגלל סוג קמח, פשוט להוסיף מעט מים כל פעם עד שמגיעים למרקם הרצוי