מיליון מתכונים ברשת של בקלאווה וכולם בגדול אותו הדבר.. אחת העוגיות היותר טעימות וקלות להכנה. אין לי מושג איך עד היום אין לי מתכון לבקלאווה באתר. טוב אני מניחה שזה בגלל שרוב הזמן חמותי מכינה לנו כך שאני לא טורחת. בעבר לא אהבתי בקלאווה בגלל המתיקות. זה היה לי מתוק כל כך עד כדי צרבת וכן אני יותר בקטע של מלוח.. כל זה עד שהגעתי לחמותי וטעמתי את שלה. היא מכינה בלי סוכר בכלל במאפה וכל הסוכר מגיע מהסירופ העשיר וזה טעיםםםםםם בקטע אחר. אני הכנתי בצורת פרח יחד עם זאת תוכלו להכין באיזה צורה שבא לכם. בכל מקרה מצרפת לכם סרטון הכנה בסוף המתכון.
המרכיבים:
חבילת דפי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן.
200 גרם אגוזי מלך טבעיים טחונים דק
150 גרם פיסטוקים טבעיים טחונים דק (במעבד מזון)
200 גרם שקדים טבעיים עם הקליפה גרוסים גס!
ספריי שמן /150 גרם חמאה מומסת
לסירופ הסוכר:
כוס סוכר
כוס מים
2 כפות דבש
מקל קינמון
פרוסת תפוז עבה (עם הקליפה)
כף מיץ לימון טבעי.
אופן ההכנה:
מכינים את הסירופ:
מניחים בקלחת את מרכיבי הסירופ ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כ 15-17 דק’.
מצננים.
מחממים תנור ל 190 מעלות חום סטטי
מניחים דף פילו על משטח העבודה ומקפלים אותו לשניים. עובדים איתו לרוחב.
מתיזים ספריי שמן מעל החלק העליון או מברישים בחמאה.
מפזרים שכבה דקה של אגוזי המלך והפיסטוקים. שימו לב, משאירים קצה ריק של סנטימטר.
מניחים שיפוד עץ בקצה שקרוב אליכם ומגלגלים באופן צמוד עד החלק שהשארנו ללא אגוזים.
מכווצים משתי הקצוות ומסירים את השיפוד.
סוגרים לעיגול ומהדקים את הסגירה.
מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
ממשיכים כך עם כל השאר. במרכז על מאפה מניחים כפית מלאה בשקדים הגרוסים.
מתיזים ספריי שמן מעל המאפים או מברישים בחמאה מומסת.
אופים עד הזהבה עמוקה.
יוצקים את הסירופ על הבקלאווה בעודה חמה!
מצננים ומגישים.
הערה חשובה:
במידה ודפי הפילו שלכם גדולים ממליצה לחתוך לשניים ואז להמשיך לפי המתכון בכדי לקבל עוגיות אישיות.
ניתן להשתמש בכל סוגי האגוזים שאוהבים, עניין של בחירה
2 Comments
חני
עם איזה בצק פילו את משתמשת ומה עדיף?
ענת אלישע
אוהבת מאוד את המצוננים שנמצאים במקרר בסופר