את החמין הזה נהגה להכין סבתא שלי, תמו ז”ל, והטעם שלו זכור לי עד היום. טעם מרוכז ומשובח מאין כמוהו.
הפשטות של פעם רלוונטית גם להיום. אני לא הוספתי קטניות הפעם יחד עם זאת תוכלו להוסיף למתכון הזה מה שבא לכם. או בשקית קוקי/שקיד בד או להוסיף לסיר ישירות רק שימו לב לכמויות של המים במקרה הזה. זה כל כך פשוט עד כדי צחוק ומפתיע עד כדי הלם!!
המרכיבים:
עוף שלם במשקל 1.3-1.5 קג
2 עצמות מח/2 קוביות אסאדו עם שומן
2.5 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייה
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
ביצים כמספר הסועדים
אפשרויות לתוספות:
בטטה, חיטה, אורז, גריסים, שעועית וכו׳
כף מלאה רסק עגבניות
כף מלאה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור/לבן
כף שטוחה מלח(לפי טעם)
כף מלאה סילאן טבעי
5 כפות שמן
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר מותאם לתנור ומוסיפים את העוף ועצמות המח/הבשר.
צורבים אותם היטב מכל הצדדים.
מוסיפים גם את הסילאן מלח ופלפל וממשיכים לצרוב את העוף והבשר עוד כ 5 דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס, תפוחי האדמה ושאר התבלינים.
מערבבים קלות ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי חלקי של העוף.
מוסיפים את הביצים ואם רוצים גם אורז וחיטה (בתוך שקיות קוקי, ראו מתכון חמין מרוקאי קלאסי באתר)
מכסים את הסיר ומבשלים כ 45 דקות.
מחממים תנור ל 110 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) ומכניסים את הסיר למינימום 10 שעות.
הערות:
במידה ומוסיפים למתכון קטניות בשקית נפרדת פשוט תניחו בצידי הסיר.
אפשר להוסיף ג’חנונים לסיר.
2 Comments
טליה
היי, נראה מושלם תודה.
איך מוסיפים ג’חנון לסיר?
ענת אלישע
פשוט מניחים אותו בסיר