פעם, בימי הצנע, היו מכינים הכל בבית. אבל הכל כולל הכל! כמעט בכל בית שהיינו נכנסים אליו יכולנו לראות צנצנות של ירקות מוחמצים.
כל עדה והירקות המוחמצים שלה. אצל סבתא ממה שלי וסבתא תמו ז”ל היו תמיד צנצנות של מסייר, פלפלים חריפים מלפפונים ועוד.. גם אצלנו בבית היה כך. צנצנות מפוצצות בכל טוב מוחמץ. האמת היא שהטעם שונה, טעם מיוחד של פעם שכמעט ולא טועמים היום. השבוע נכנסתי למוד של כבישה והחמצתי כל מה שנקרא בדרכי, כולל את החמוצים של חמותי העיראקית. נתחיל במלפפונים.
ממליצה בחום לקנות מלפפונים קטנים וקשים. בעבר היה קשה למצוא אותם אבל היום הם נמכרים בכל סופר. זהו, מכאן זה משחק ילדים.
המרכיבים לצנצנת בנפח ליטר:
כחצי ק”ג מלפפונים קטנים להחמצה
2 כוסות מים (מי ברז)
2 כפות מלח
כפית חומץ
כ 4-5 שיני שום שלמות
פלפל צ’ילי חתוך לטבעות (לא חובה)
רבע צרור שמיר
אופן ההכנה:
מערבבים בכד את המים המלח והחומץ ומניחים בצד.
מניחים את המלפפונים בצפיפות בצנצנת (עומדים) מעוקרת!!!!
מוסיפים את השום, הפלפל והשמיר ויוצקים את המים עד הסוף.
סוגרים את הצנצנת ומניחים במקום מוצל למשך כ 4-5 ימים או עד שהמלפפונים מחליפים צבע.
טיפ ממני, הניחו את הצנצנת על צלחת.
כשהמלפפונים מוכנים מעבירים למקרר.
2 תגובה
עדי
חלום שלי שיצליח לייי.. אני לא מצליחה להגיע לטעם שאני אוהבת..
חייב שמיר?
אם פותחים את הצנצנת לפני הזמן זה הורס את ההתססה נכון?
ענת אלישע
תעבדי לפי המתכון ותצליחי. לא הייתי מוותרת על השמיר, ממילא אין כמות גדולה אבל אפשר אם זה קריטי וכן לא מומלץ לפתוח לפני הזמו