קציצות ברוטב חצילים ונענע

לפני כשבוע הכנתי את הסיר הזה לילדים והוא חוסל בארוחת שישי. השילוב של החצילים והפירות היבשים הניבו תוצאה סופר טעימה!! ממש כמו תבשיל ריבת חצילים וקציצות. מקור התבשיל הזה הוא מהמטבח העיראקי והוא מגיע בכמה גרסאות. אני הלכתי על זאת וויתרתי על שלב הטיגון.. יכולה לומר שכל מה שאתם צריכים זה סיר אורז לבן ליד ואתם מסודרים. שבת קרה במיוחד לפנינו, זה הזמן..

המרכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ/טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
תפוח אדמה קטן מגורד דק/טחון
3 כפות פירורי לחם
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מחוקה בהרט
כפית מלח (לפי טעם)
כף שמן זית/רגיל
2 כפות מים קרים

המרכיבים לרוטב:
2 חצילים בינוניים
8 שיניי שום פרוסות דק
4 יח’ משמש מיובש
4 יח’ שזיפים מגולענים מיובשים
כף גדושה רסק עגבניות
כף מלאה סוכר חום כהה
לימון שלם סחוט
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור/לבן
כפית מלח
1/3 כוס שמן זית/אחר
כוס מלאה נענע קצוצה


אופן ההכנה:
קולים את החצילים בשלמותם עד ריכוך מלא (בתנור)

מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב.
מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה ובמקביל מכינים את הרוטב.

מרוקנים את החצילים מהתוכן ומניחים במסננת לכמה דקות.

מחממים שמן ומוסיפים את השום.
מטגנים קלות ומוסיפים את התבלינים של הרוטב כולל רסק העגבניות.

מערבבים היטב ומוסיפים את החצילים. מטגנים עם הרוטב על להבה נמוכה כ 10 דק’.
מוסיפים לסיר משמשים ושזיפים יחד עם 3 כוסות מים רותחים.
מערבבים ומביאים לרתיחה. מכינים את הקציצות ומוסיפים לסיר.
מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה ורבע.

ממליצה לערבב מדי פעם את תחתית הסיר בכדי למנוע הדבקות.
מוסיפים את הנענע ומגישים לצד אורז לבן.
בתאבון.

6 Comments

  • מיטל
    Posted 15 בפברואר 2023 10:24 0Likes

    הי ענת,
    אפשר לוותר על הפירות היבשים או שזה פוגם בטעם?
    מה ניתן לשים במקום?
    תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך.

  • אור
    Posted 15 בפברואר 2023 11:26 0Likes

    היי,
    אפשר במקום קציצות , בשר מספר 5?
    תודה על מתכונים טעימים ואפשריים

    • ענת אלישע
      Posted 11 במרץ 2023 13:08 0Likes

      סטח רק ממליצה לבשל את הבשר קודם ולהשתמש בציר שלו כנוזל

  • אורלי
    Posted 20 ביולי 2023 12:29 0Likes

    טעים מאודדדד! ממליצה לא לוותר ולא לשנות כי כל מרכיב נותן את הטון שלו, ולך ענת, יבורכו ידייך ותודה על המתכונים המדוייקים וב”אפס מאמץ”.

Leave a comment