מאפים ללא לישה הם טרנד חם בעולם האפייה ובמיוחד בשנתיים האחרונות. כל הזמן צצים עוד ועוד מאפים מדהימים שניתן להכין מבצק שמרים שעבר ערבוב עם כף בלבד. הבייגל הזה הוא אחד מהם. הוא סופר קל להכנה, הבצק הוא אחד הנוחים לעבודה והבעיה היחידה עם הבייגל הזה היא שאי אפשר להפסיק לאכול אותו!! ראו הוזהרתם😉
המרכיבים לבצק:
100 גרם חלב פושר
100 גרם מים פושרים
100 גרם שמן
כפית שמרים יבשים
כפית אבקת אפייה
כף סוכר
כף טחינה גולמית
400 גרם קמח לבן/קמח לחם/כוסמין לבן
כפית מלאה מלח
למריחה:
60 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
להברשה:
חלמון ביצה עם כפית מים ורבע כפית סילאן
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערה לפי סדר הופעתם במתכון ומערבבים בעזרת כף רק עד איחוד החומרים.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח (כשעה וחצי, בקיץ פחות))
מורידים את הבצק למשטח ובעזרת הידיים יוצרים מלבן גדול (ניתן להעזר במערוך)
מפזרים את החמאה על כל משטח הבצק בעזרת הידיים.
מקפלים שליש תחתון למרכז ומעליו מקפלים שליש עליון כך שמתקבל מלבן צר וארוך.
מקפלים שליש ימני למרכז ומעליו שליש שמאלי. מכסים ומניחים בצד ל 10 דקות.
מרדדים שוב בעזרת הידיים/מערוך למלבן בעובי סנטימטר.
בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות ברוחב 4 ס״מ.
מגלגלים כל רצועה לגליל ארוך ומלופף (מומלץ לראות את סרטון ההכנה) וסוגרים בקצוות.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
מורחים את הבייגלים בביצה ומפזרים שומשום. אופים עד הזהבה.
שימו לב, זמני ההתפחה עלולים להשתנות בהתאם למזג האוויר.
ממליצה בחום להכנס לסרטון ההכנה:
2 Comments
אביה
איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה?
ענת אלישע
להמיר את החמאה בנטורינה